Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Εκρηκτική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Οι σχέσεις του πρώην και του νυν προέδρου του κόμματος επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει εκκρεμότητες με την παράταξη.
Στο περιθώριο των ευμενών σχολίων Ευρωπαίων αξιωματούχων για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις δίδυμες κάλπες του Μαΐου, η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου προκαλώντας έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου.
Η καταψήφιση του άρθρου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έφερε στην επιφάνεια την κόντρα μεταξύ Παπανδρεϊκών και Βενιζελικών αναγκάζοντας και την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στο Έθνος, να σημειώσει ότι «δεν είναι ώρα τώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΠΑΣΟΚ».
Οι σχέσεις του πρώην και του νυν προέδρου του κόμματος επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έχει εκκρεμότητες με την παράταξη, γεγονός που από μερίδα του Τύπου ερμηνεύτηκε ως έμμεση απειλή και σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκαλέσει την οργή των παπανδρεϊκών.
Μια οργή που εκφράστηκε χθες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού με την αποχώρηση των  βουλευτών Θάνου Μωραΐτη και Κώστα Τριαντάφυλλου. Ο πρώτος αντέδρασε έντονα σε σχόλιο του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για τον Φίλιππο Σαχινίδη και ο δεύτερος διαπληκτίστηκε με την Τασία Χριστοφιλοπούλου, τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Παναγιώτη Ρήγα αντιδρώντας στις επικρίσεις των τελευταίων προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου.

Στελέχη κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου επιμένουν ότι στελέχη και βουλευτές, βλέποντας τη δημοσκοπική πορεία της Ελιάς, έχουν στοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό, για να του χρεώσουν την ήττα των ευρωεκλογών και σημειώνουν με νόημα ότι ο κ. Παπανδρέου έχει πράγματι εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα να εξηγήσει ποιοι συνέβαλαν στην πτώση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία της χώρας και την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ώρα, μια ισχυρή ομάδα στελεχών στο εσωτερικό του κόμματος, κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, θεωρεί ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, εν όψει και των ευρωεκλογών.
Η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο Bloomberg με τη σιβυλλική δήλωση για τη δημιουργία νέου κόμματος από τον πρώην Πρωθυπουργό περιέπλεξε περαιτέρω την κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις, μέσω συνεργατών, του Γιώργου Παπανδρέου θα πυκνώσουν, ενώ αμέσως μετά τις εκλογές οι δύο πλευρές αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους, προκαλώντας ισχυρούς πονοκεφάλους στο Μαξίμου και ειδικά την ώρα που οι σχεδιασμοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά φτάνουν μέχρι τους πρώτους μήνες του 2015 και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα αρκετά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι η σημερινή Βουλή μπορεί να εκλέξει ΠτΔ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...