Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«ΟΧΙ» στον παλαιοκομματισμό, από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ» του Ηλία Ψινάκη

"Όποιος «καλοθελητής» επιμένει να ισχυρίζεται ότι «δεν γίνεται δουλειά στους ΠΟΛΙΤΕΣ του Ηλία Ψινάκη, ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, σχέδιο (ή δεν ξέρω τι) αλλά όλα είναι για το... θεαθήναι, μάλλον θα πρέπει να αλλάξει τροπάριο».

Στην πρώτη συνάντηση των 67 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Μυρτώ» στο Μάτι, την προηγούμενη Κυριακή, κάθε άλλο παρά (!) έγινε αντιληπτό


κάτι τέτοιο, αφού η οργάνωση και ο σχεδιασμός (προεκλογικά και μετεκλογικά) η μεθοδικότητα και το πρόγραμμα -μέχρι λεπτομέρειας- εντυπωσίασαν και τους πιο απαιτητικούς! Αυτό δε, που έγινε απολύτως κατανοητό -για μία ακόμη φορά και από το σύνολο των παρευρισκομένων- είναι ότι, πρωτόγνωρα πολιτικά ήθη κι έθιμα εγκαινιάζονται στον τόπο μας.

Άπαντες αντιλήφθηκαν ότι, παλαιοκομματικές μέθοδοι δεν έχουν θέση και δεν γίνονται επιτρεπτές, ούτε στην προεκλογική εκστρατεία ούτε στην αναζήτηση ψήφων ούτε και στην επόμενη μέρα των εκλογών... Το «σεμινάριο» που έγινε στα στελέχη του συνδυασμού, εξηγούσε το, πως «ΔΕΝ προωθούμε σύγχρονα μηνύματα με παλαιά μέσα, τα οποία ΔΕΝ συνάδουν με την αξιοπιστία, την υπευθυνότητα, την αξιοπρέπεια και την κοινή λογική του συνδυασμού». Συνυπογράφηκε λοιπόν, ο... άγραφος κανόνας: «ΟΧΙ στα μπαλκόνια που κατέστρεψαν την Ελλάδα, ΟΧΙ στην ψηφοθηρία παλαιού τύπου, στην ακατάσχετη παροχολογία και γενικότερα, στις τακτικές του πολιτικάντη!»

Το λόγο στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, είχε η ομάδα υποστήριξης του Συνδυασμού, που αποτελείται από νομικούς, οικονομολόγους κι επικοινωνιολόγους, και η οποία παρείχε αναλυτική ενημέρωση στους «Πολίτες» του
κ. Ψινάκη, για τις προδιαγραφές και την πορεία της προεκλογικής καμπάνιας.
Παράλληλα, ανακοινώθηκαν οι προγραμματικοί στόχοι, οι θέσεις και οι προτεραιότητες του συνδυασμού. Παρουσιάστηκαν τα άλυτα μέχρι σήμερα, προβλήματα που κληρονομεί ο Δήμος από τις προηγούμενες διοικήσεις «όπως αυτά καταγράφηκαν μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα» καθώς και οι προτεινόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα «όπως καταρτίστηκαν από ομάδες ειδικών και επιστημόνων, σύμφωνα με διεθνή προηγούμενα και λύσεις που εφαρμόστηκαν διεθνώς».
Τέλος, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίες, οι οποίες σε τακτά διαστήματα θα συναντώνται προκειμένου να καταρτίσουν συλλογικά τις τελικές, αναλυτικές θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού.«Η δράση των Οργάνων του Δήμου δεν είναι αυθαίρετη»
Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του κ. Γιάννη Παραρά δικηγόρου του Συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ» ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τον τελευταίο καιρό, κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στον συνδυασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ» με τον οποίο ο κ. Ηλίας Ψινάκης θα διεκδικήσει τη Δημαρχία του Μαραθώνα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, έχουν πέσει θύματα εκβιασμών ή απειλών από πρόσωπα και ομάδες συμφερόντων, που δεν επιθυμούν την εκλογή του κ. Ψινάκη. Επ’ αυτού, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τη ρητή και ανεπίδεκτη αμφισβήτησης διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 65 του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), σύμφωνα με την οποία «Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών (την 1η Σεπτεμβρίου) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης». Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι η δράση των οργάνων του Δήμου δεν είναι αυθαίρετη αλλά διέπεται από την αρχή της νομιμότητας και εποπτεύεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Περιφέρειας και από την ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία και θα παραπέμπεται άμεσα οποιαδήποτε απόπειρα μεροληπτικής αντιμετώπισης εναντίον των υποψηφίων του συνδυασμού μας.
Τέλος, επειδή πολλά έχουν γραφτεί και λεχθεί σχετικά με την υπόθεση του ΧΥΤΑ κι επειδή ορισμένοι... όψιμοι υπερασπιστές του περιβάλλοντος, υπονόησαν διάφορα σχετικά με τη στάση του υποψήφιου δήμαρχου κ. Ψινάκη αναφορικά με το μείζον αυτό θέμα, οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Καταρχήν, η παραπομπή της υπόθεσης από την Πενταμελή στην Επταμελή Σύνθεση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έγινε αυτεπαγγέλτως από το Δικαστήριο λόγω μείζονος σπουδαιότητας της υπόθεσης, προφανώς ευνοεί τους κατοίκους της περιοχής και τον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, αφού, αφενός μεν αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία της υπόθεσης, αφετέρου δε μια διευρυμένη σύνθεση του Δικαστηρίου είναι πολύ πιο δύσκολο να επηρεαστεί από τους «ισχυρούς» εργολάβους και τα συμφέροντα που επιθυμούν την κατασκευή του έργου. Περαιτέρω, διερωτώμαι πού ήταν όλοι αυτοί οι δήθεν υπερασπιστές του περιβάλλοντος, όταν ο
κ. Ψινάκης, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, συμπαραστάθηκε στους κατοίκους της περιοχής που πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία κατά του ΧΥΤΑ το έτος 2009, και οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι και δικάστηκαν για κακουργηματικές πράξεις την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων».
«Καταρτίζουμε το ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής»
Μεταφέροντας τη δικαιολογημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών (κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις) αποφεύγοντας όμως, τους περιττούς πανηγυρισμούς, ο
κ. Σταύρος Κωστάκης διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου κι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ηλία Ψινάκη, μίλησε στους υποψήφιους ως εξής: «Θέλω να ξέρετε πως αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι φαινόμενο. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου, που αντιμετωπίζω τόσο μεγάλη και καθολική αποδοχή στο πρόσωπο ενός ανθρώπου, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την χώρα, που έχει ως συνέπεια την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Η δημοκοπική έρευνα που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα, δείχνει πολύ μεγάλη δυναμική. Δυστυχώς, δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένους αριθμούς γιατί κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως πάμε καλά, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Όλα τα μάτια -όχι μόνο στην περιοχή- αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα είναι στραμμένα επάνω μας. Στο 90% των πολιτικών συζητήσεων που γίνονται στο Δήμο Μαραθώνα, περιλαμβάνεται το όνομα του συνδυασμού μας. Ο μοναδικός μας αντίπαλος λοιπόν, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Ο κακός μας εαυτός.
Όλοι όσοι είσαστε σήμερα εδώ, είσαστε εκείνοι που θα φέρουν την αλλαγή. Γι’ αυτό φροντίσαμε να φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα για τον τόπο. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή δεν έγινε μόνο από εμάς. Ο δικός σας τόπος, σας διάλεξε! Οι δικοί σας συμπολίτες, σας πρότειναν. Και αυτό ήταν το πρώτο βήμα.Το επόμενο βήμα είναι να αποδείξουμε ότι συμμεριζόμαστε ως σύνολο και ο καθένας ξεχωριστά τις αρχές και τις αξίες του συνδυασμού μας. Παίρνουμε πολύ σοβαρά τη δουλειά μας και γι’ αυτό φιλτράρουμε τα πάντα. Για λόγους στρατηγικής λοιπόν, και προστασίας του συνδυασμού, έχουμε αφήσει μερικές ακόμα, θέσεις ανοιχτές στο ψηφοδέλτιο. Θέλουμε τους καλύτερους σε όλα τα επίπεδα. Και το εννοούμε. Ολοι -και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου- κρινόμαστε σε καθημερινή βάση, δίνουμε αυστηρές εξετάσεις ευθύνης κάθε μέρα μέχρι και τις 27 Απριλίου οπότε στο πρωτοδικείο θα καταθέσουμε το συνδυασμό.
Ο στόχος μας, κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, ήταν διττός. Το σημερινό μας ψηφοδέλτιο, δεν είναι μόνο ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Είναι κυρίως ένα ψηφοδέλτιο προοπτικής. Της προοπτικής που θα δώσουν τα στελέχη που ήρθαν για να μείνουν και να υλοποιήσουν τους μακροπρόθεσμους στόχους, θέτοντας τις βάσεις και για την επόμενη πενταετία. Δεν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τον εαυτό μας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε το Μαραθώνα. Θέλουμε έργο που θα μείνει.
Δυστυχώς, δεν θα εκλεγείτε όλοι. Μόνο αν λαμβάναμε το... 100%! Όμως, από την επόμενη μέρα κανείς δεν περισσεύει. Η ομάδα θα παραμείνει ως έχει και όλοι μαζί, θα δουλέψετε για το καλό του Δήμου. Την ίδια σημασία που έχετε σήμερα για τον συνδυασμό, την ίδια ακριβώς σημασία θα έχετε αύριο και για το Δήμο. Θα πρέπει να σκέφτεστε και να λειτουργείτε σαν εθελοντές. Και όπως θέλετε σήμερα να βοηθήσετε τον συνδυασμό σας, την ίδια θέληση θα πρέπει να έχετε και μετά τις εκλογές. Θέλουμε έναν τίμιο αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια.
Δεν κάνουμε χάρες και δεν δεχόμαστε χάρες.
Κάποιοι έχουν την ευθύνη να δώσουν το παράδειγμα.
Αυτό σημαίνει για εμάς «πολιτική».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...