Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα- Ολα τα σφάζω ..... πάρε κόσμε!!!!

Όποιος παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 10/4/2014 θα κατάλαβε ότι όσα χρόνια κι αν πέρασαν το παλαιοκομματικό πνεύμα στο δήμο μας ζει και θριαμβεύει και τον Μαραθώνα κυριεύει. Το κλίμα που κυριαρχούσε ήταν «το αφεντικό τρελάθηκε» , το «πάρτε κόσμε» και το «όλα τα σφάζω».
Όλα μαζί τα ρουσφέτια της τετραετίας ήταν στην ημερήσια διάταξη της Πέμπτης. Ακόμα κι αυτά που δεν πρόλαβαν να μπουν επινοήθηκαν και μπήκαν έστω και την τελευταία στιγμή ως κατεπείγοντα. Όσοι διαμαρτυρήθηκαν ότι έλαβαν λογαριασμούς νερού υπερβολικά αυξημένους, πέρασαν στη λίστα των επιστροφών με την ένδειξη «λάθος καταμέτρηση»- και δεν ήταν λίγοι- σε σημείο που να σκέπτεται κανείς ότι, ή ο καταμετρητής ήταν μεθυσμένος ή ανέβαζε επίτηδες τα κυβικά, για να έλθει μετά ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να πουλήσουν ως εξυπηρέτηση την αποκατάσταση του «λάθους». Όλα τα σφάζω λοιπόν. Το μόνο που δεν πρόλαβαν να σφάξουν –ευτυχώς- ήταν οι 19 συμπολίτες μας που βοήθησαν στη δημιουργία του Μουσείου Μαραθώνιου δρόμου πριν από 10 χρόνια, όταν κάποιος αντιδήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, είχε τη φαεινή ιδέα να τιμηθούν αναδρομικά, λες και δεν είχε 4 χρόνια καιρό να το σκεφτεί.
ΚΑΛΠΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σε έξαρση και πάλι οι μεταναστεύσεις υποψηφίων. Ένα παλαιό σπόρ που ανθεί την προεκλογική περίοδο όταν η αγωνία για την εκλογή οδηγεί κάποιους υποψήφιους να αλλάζουν συνδυασμούς σαν τα πουκάμισα. Παράγοντες που πιστεύουν ότι έχουν στο τσεπάκι τους ψηφοφόρους μεταπηδούν από παράταξη σε παράταξη και από υποψήφιο σε υποψήφιο Δήμαρχο για να του προσφέρουν υποστήριξη και να λάβουν τα αντίστοιχα ανταλλάγματα. Θέσεις αντιδημάρχου, προέδρου Δημ. Συμβουλίου, πρόεδρου δημ. επιχείρησης : Ένα άθλιο παζάρι πίσω από τις πλάτες των ψηφοφόρων .Και όταν η συμφωνία δεν κλείσει με τον ένα, πετάγονται με ευκολία στον άλλο για καφέ, πιστεύοντας πάντα πως οι ψηφοφόροι είναι στο τσεπάκι τους. Πάντα κάποιος πονόψυχος υποψήφιος Δήμαρχος θα βρεθεί στην ανάγκη (καλή ώρα) να τους περιμαζέψει. Αυτά βέβαια δεν γίνονται στον Μαραθώνα. Αμπα, πα!!!. Αν όμως σας τύχει κάποιος τέτοιος, κάντε αυτό που πρέπει. Δώστε του ένα φάσκελο. Έτσι, αντί για ψήφο….
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
40 χιλιόμετρα από το κέντρο και η συγκοινωνία του Δήμου μας με την Αθήνα αποτελεί πρόβλημα. Ακριβό εισιτήριο, αραιά δρομολόγια, έλλειψη νυχτερινών δρομολογίων, Απομόνωση των απομακρυσμένων οικισμών του Δήμου μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Βαρνάβα. Είναι απαράδεκτο το έτος 2014 να μην υπάρχει αστική συγκοινωνία με τακτική και φτηνή εξυπηρέτηση και να μην υπάρχει δημοτική συγκοινωνία που να συνδέει τους οικισμούς με το κέντρο και ιδιαίτερα το Βαρνάβα, που από συγκοινωνιακή πλευρά είναι σβησμένος από το χάρτη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...