Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Στον πυρετό της… κούπας

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Στον πυρετό της… κούπας
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι για τη διεκδίκηση του τίτλου – Σε εξέλιξη η... κάθοδος των οπαδών του δικεφάλου στην Αθήνα - Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας
Ήδη τα πρώτα λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται στα διόδια των Αφιδνών από τις 12 το μεσημέρι και πλέον αναμένονται κι όλα τα υπόλοιπα για τον τελικό έλεγχο. Από εκεί και πέρα το πλάνο της αστυνομίας αναφέρει ότι γύρω στις 3μ.μ το... κομβόι σε γκρούπ των 15-20 λεωφορείων θα μπαίνει στην... τελική ευθεία για το ΟΑΚΑ!
Περίπου 21.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, θα παρακολουθήσουν το βράδυ στο ΟΑΚΑ, τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ομάδα τους και τον Παναθηναϊκό.
Έως αυτή την ώρα δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα στην ογκώδη αυτή μετακίνηση των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά», παρά μόνον ένα τροχαίο ατύχημα, με υλικές ζημιές, που έγινε στις 6.30 το πρωί στην Εθνική Οδό, κοντά στο Αερινό Μαγνησίας, έξω από το Βόλο.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σημειώθηκε καραμπόλα τεσσάρων λεωφορείων από την πομπή, με συνέπεια να προκληθούν υλικές ζημιές και να ακινητοποιηθούν τα συγκεκριμένα οχήματα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορείων παραμένουν στο σημείο εν αναμονή της άφιξης άλλων λεωφορείων που θα τους παραλάβουν, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα.
38897bbefbca138e1e499ff155d9f5f1 XL
Επίθεση με πέτρες και μολότοφ κοντά στο Προκόπι της Εύβοιας δέχτηκε πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Το λεωφορείο αυτό δεν ήταν στο κομβόι, αλλά ταξίδεψε μόνο του από την Κρήτη και στην Εύβοια, κοντά στο χωριό Προκόπι δέχτηκε επίθεση. Ευτυχώς ούτε σε αυτή την περίπτωση τραυματίστηκε κάποιος και οι οπαδοί έψαξαν άλλους τρόπους για να συνεχίσουν την πορεία τους...
poulman
Την ίδια ώρα, το «ασπρόμαυρο» κομβόι με τους φίλους του ΠΑΟΚ, προωθείται στον τελικό προορισμό, υπό τη συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης. Κατά την μετακίνησή τους, τα λεωφορεία έκαναν έως τώρα δύο στάσεις, έξω από την Λάρισα και στην περιοχή των Θερμοπυλών.
10277020 10152369713639687 4881352711672275072 n
Η τεράστια αυτή επιχείρηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κορυφωθεί το απόγευμα, όταν οι φίλοι ΠΑΟΚ θα εισέρχονται πια σταδιακά, από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα, στο ΟΑΚΑ.
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ, ενόψει του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ.
Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, ελικόπτερα και πληρώματα του ΕΚΑΒ έχουν επιστρατευτεί με κύριο στόχο να μην συναντηθούν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων.
Η δήλωση του αρχηγού της αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκη:
«Όπως γνωρίζετε, γίνονται συνεχείς συσκέψεις. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, αφού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει ομαλή διεξαγωγή του τελικού και ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση όλων των φιλάθλων»
Έλεγχοι σε ΜΜΜ και πούλμαν
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ταξιδεύουν με αστυνομική συνοδεία από τη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα μπορούν να εισέλθουν μόνο μόνο από την πλευρά του σταθμού «Ειρήνη», ενώ αυτοί του ΠΑΟΚ από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη, με απώτερο σκοπό να μην υπάρξει μεταξύ τους συνάντηση.
Ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ θα περιπολούν την περιοχή, ενώ παράλληλα θα συντονίζουν και τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις.
Παράλληλα θα γίνονται και έλεγχοι στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και στις στάσεις των αστικών λεωφορείων, καθώς η αστυνομία θεωρεί πως οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ για την έλευση τους στο ΟΑΚΑ.
Την ίδια ώρα, θα διενεργούνται έλεγχοι στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και στις στάσεις των αστικών λεωφορείων, καθώς η αστυνομία περιμένει πως οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ. Τελευταίος έλεγχος, ακριβώς έξω από το γήπεδο, όπου θα γίνεται... σκανάρισμα των φιλάθλων.
Η ανακοίνωση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής:
«Για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, δεν επιτρέπονται κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη,δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...