Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Είναι κάστρο και το παίρνεις με το σπαθί σου…

του Μιχάλη Τζανάκη

Όχι, δε θέλω να σας απασχολήσω με τα κασιδιαρομπαλτακοσαμαροβενιζελάκια σήμερα. «Αυτούς έχετε, αυτούς εμπιστεύεστε» που θα έλεγε και η παλαιά διαφήμιση απορρυπαντικού.
Δυστυχώς παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τη γελοιότητα ενός ολιγαρχικού συστήματος που οι «εξουσίες» είναι ΟΛΕΣ της πλάκας- και ν’ αφήσετε τις νουθεσίες περί γενικεύσεων, γιατί η κατάσταση είναι πλέον τραγέλαφος.
Το πρόβλημα είναι πλέον καθαρά δικό μας, έχουμε την αποκλειστική ευθύνη διότι ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ τοιούτους δυνάστες.
Αν μπούμε σε μια κοινωνική ψυχανάλυση –πράγμα δύσκολο- μπορούμε να ερμηνεύσουμε τη νάρκωση και την πλήρη αποχαύνωσή μας από μερικές λεπτομέρειες που δεικνύουν την τραγική αφασία. Λοιπόν το «μυστικό» της νάρκωσής μας το βρήκα σε δύο … διαφημίσεις!!!
Όχι δεν είναι πολιτικές διαφημίσεις από αυτές τις συνηθισμένες που προπαγανδίζουν εν όψει εκλογών τα πάσης φύσεως «οράματα» των κομματοσυμμοριτών, αλλά δύο ανυποψίαστες κατά τ’ άλλα…
Η πρώτη προτρέπει ν’ αγοράσουμε την εφημερίδα γιατί η μεγάλη προσφορά της είναι οι «προφητείες» γνωστού ασκητή-Αγίου, ο οποίος ενδεχομένως να προσφέρει μια κάποια λύση στ’ αδιέξοδα των πολιτών-θυμάτων. Σπεύστε λοιπόν άπαντες να προμηθευτείτε τον τόμο των «προφητειών» για να ολοκληρώσετε την πολιτικο-κοινωνική σας σκέψη και να φρεσκάρετε την «πνευματικότητά» σας ή καλύτερα να την «συμπληρώσετε» από τις πρωινομεταμεσονύχτιες αναλύσεις των «αντικειμενικών».
Η δεύτερη διαφήμιση γνωστοποιεί τη δράση του «συλλόγου» Ελλήνων αστρολογομεντιουμκαφετζούδων που ειδικεύονται σε «ενορατικές» και μη μεθόδους και συνίσταται η «υπερπολύτιμη» μεν, πανάκριβη δε, συμβουλή τους προκειμένου να υπερβούμε τις μνημονιακές σκοπέλους που οδηγούν σε πράξεις αυτοχειριασμού και καταθλίψεως πλείστους συμπολίτες.
Αν λοιπόν δυσφορείτε μερικώς απ’ τα σουργελοειδή που ασκούν εξουσία και δυσφορείτε που δεν έχετε γάλα για τα τέκνα σας, μην αντιδράτε άσχημα ούτε να συμπεριφέρεστε με έκδηλο «ευρωσκεπτικισμό», αλλά αποφορτιστείτε διαβάζοντας ολίγον «Παΐσιον» και τηλεφωνώντας στο πενταψήφιο της αστρολογομεντιουμκαφετζούς ενορατικής, προκειμένου «να ζήσετε εσείς καλά κι αυτοί καλύτερα»!!!
Αν δεν καταλάβατε το «υπονοούμενο», αυτό είναι μάλλον απλό. Χωρίς να υποτιμώ τη δύναμη του λαού-κάθε άλλο-, για την ώρα αντιλαμβάνομαι το νεοραγιαδισμό και την εθελοδουλία. Εκτός κι αν περιμένουμε μέρισμα απ’ το «πλεόνασμα», οπότε οι προφητείες του Παΐσιου και η ταρωμαντεία είναι ο προθάλαμος του κοινωνικού ψυχιατρείου που πρέπει να κλειστούμε άμεσα άπαντες.
Κι όπως έλεγε κι ο μεγάλος Κρητικός: «η λευτεριά δεν είναι πέσε πίτα να σε φάω, είναι κάστρο και το παίρνεις με το σπαθί σου»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...