Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο Μαραθώνας του πολιτισμού σε έκθεση της UNESCO στο Παρίσι

Η έκθεση ανοίγει τον δρόμο για τη διεθνή αναγνώριση και την περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση του Μαραθώνα. Θέματα που ο Δήμαρχος της Ν. Μάκρης δεν έχει καταφέρει να προωθήσει ακόμα.


Μια σημαντικότατη έκθεση, που φέρνει στο προσκήνιο την ελληνική φύση και τον πολιτισμό, είναι το αφιέρωμα στον Μαραθώνα από τη διεθνή UNESCO στο Παρίσι σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού επ’ ευκαιρία της ελληνικής προεδρίας.
Από την Τρίτη (4/3) και για δεκαπέντε ημέρες, το γεμάτο γόητρο λόμπι της UNESCO στο Παρίσι θα έχει άρωμα Ελλάδας! Με τίτλο «Marathon: Cultural Landscape/Marathon: Paysage Culturel» η έκθεση ανοίγει τον δρόμο για τη διεθνή αναγνώριση και την περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση του Μαραθώνα. Είκοσι γιγαντιαία πανό διακοσμημένα με αντίστοιχα εικαστικά επεξηγηματικά κείμενα και φωτογραφίες της πόλης του Μαραθώνα θα εκτίθενται έως τις 19 Μαρτίου.

Από την αντιγραφή του Τροπαίου μέχρι τον υγρότοπο, περνώντας από το δάσος της κουκουναριάς ή παρατηρώντας τα είδη της ορνιθοπανίδας, η Ελληνική Αντιπροσωπεία στην UNESCO, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, αποφάσισε να παρουσιάσει τις καλύτερες ιστορικές και πολιτιστικές πτυχές του Μαραθώνα, προκειμένου να αποδώσει σε αυτήν την πόλη αυτό που της αξίζει και να αποτελέσει πόλο έλξης για μια βόλτα στα μονοπάτια πολιτισμού του Μαραθώνα.

Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη (6/3) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σε συνεργασία με τη Europa Nostra για τρία θέματα πανελλήνιας σημασίας που αφορούν το Τατόι, την παλιά πόλη της Καστοριάς και το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εντόπια», που θα οριστικοποιηθεί στη Χίο (28-30 Μαρτίου) σε συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν ειδικοί από όλη την Ευρώπη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...