Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Νεογέννητο γοριλάκι: Το βίντεο της γέννησής του συγκίνησε τους φιλόζωους του πλανήτη

Συγκίνηση προκαλεί ένα γοριλάκι που γεννήθηκε με καισαρική τομή, και ξετρελαινει τον κόσμο με τις γκριμάτσες του.Ένα γοριλάκι που γεννήθηκε με καισαρική τομή στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο την προηγούμενη βδομάδα, διαγνώστηκε με πνευμονία. Είναι ο 17ος γορίλας που γεννιέται στο ζωολογικό κήπο της Βόρειας Καλιφόρνιας και παθαίνει πνευμονία.
«Δουλεύουμε με το μωρό όλη την εβδομάδα, ύστερα από αρκετές μέρες θεραπείας είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με πνευμονία» δήλωσαν επίσημες πηγές από το ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στο Reuters. Κτηνίατροι ετοιμάζονται να χειρουργήσουν το μικρό ζωάκι και είναι αισιόδοξοι, όπως λένε.
Ο νεογέννητος γορίλας δεν έχει ονομαστεί ακόμα. Ανήκει στην οικογένεια των δυτικών ή πεδινών γοριλών, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση λόγω των εκτεταμένων καταστροφών του βιοτόπου του και του εντατικού κυνηγιού του από τον άνθρωπο.
Από το ζωολογικό κήπο είπαν πως η μητέρα του μικρού γορίλα, που ακούει στο όνομα Ιμάνι, αναρρώνει καλά ύστερα απ' την εγκυμοσύνη της. Η δεκαοχτάχρονη μητέρα και το μικρό της είναι δύο απ' τους οχτώ συνολικά γορίλες που φιλοξενεί ο ζωολογικός κήπος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...