Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Βασίλης Δελαγραμμάτικας: Η "Συμβολή" του Δήμου Μαραθώνα.... "Δρυός πεσούσης πάς ανηρ ξυλεύεται."

Με αφορμή το Άρθρο

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο " ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ " !!!!!! Ο κύριος Κουλουμπής είναι Διευθυντής στο Γραφείο Τύπου του Μαραθώνα.

From: Βασίλης Δελαγραμμάτικας [mailto:vdelagram@gmail.com]
Sent: Sunday, March 23, 2014 9:13 PM
To: Kyriakos Gkikas 

"Δρυός πεσούσης πάς ανηρ ξυλεύεται."
1. Για να μας πείσει ο κ. Κουλουμπής για τη "συμβολή" του Δήμου Μαραθώνα στην Αναφορά της Επιτροπής των Ευρωβουλευτών να μας παρουσιάσει το έγγραφο της που αναφέρει ποιοι είναι οι αναφέροντες. Φυσικά δεν το κάνει γιατί θα αποκαλυφθεί η απουσία του Δήμου.
2. Ομοίως δεν αναφέρεται ο Δήμος πουθενά στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος αφού δεν ενδιαφέρθηκε αλλά ούτε στήριξε τις προσπάθειες που χρόνια έκανε η Επιτροπή Γραμματικού-Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ.
3. Η μόνη εμπλοκή του Δήμου με την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, ήταν στην τυπική φιλοξενία -υποδοχή της. Η διάρκειά της δηλώνει πόσο "εξαντλητική" ήταν η επιχειρηματολογία του στα 14 λεπτά που κάθισαν στο τραπέζι. Ακόμα και τις μελέτες που παράγγειλαν και πλήρωσαν άτομα από την Επιτροιπή (κατοίκων) Γραμματικού-Μαραθώνα  κατά των ΧΥΤΑ οικιοποιήθηκε αναφέροντας τες. Να αναφέρουμε ότι όταν σε Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσαμε από τους έμμισθους δημοτικούς παράγοντες να συνεισφέρουν, σε όλα αυτά τα έξοδα, εισπράξαμε το αστρονομικό ποσό των 10 (δέκα) € από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρ. Στάμο.
4. Η ευνοϊκή έκθεση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου ήταν αποτέλεσμα της αναφοράς με τις 2.225 υπογραφές κατοίκων που συγκέντρωσε Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ-ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ. Γιατί αλήθεια πουθενά δεν αναφέρεται η επιτροπή; Να σημειώσουμε τις επανηλειμένες προσπάθειες της για:
-έκδοση αδείας ερευνητικής γεώτρησης και πληρωμή γεωτρύπανου που εμποδίστηκε την τελευταία στιγμή, καθώς ανακλήθηκε αιφνιδιαστικά με προφορική εντολή η άδεια.
-συνεχείς πιέσεις με παραστάσεις, πρόκληση ερωτήσεων στη βουλή κλπ, για την έκδοση του τελικού πορίσματος του Γεν. Επιθεωρητή Περιβάλλοντος.
-διαρκείς προσπάθειες διατήρησης του ενδιαφέροντος επί του θέματος με διοργάνωση συνελεύσεων στο χωριό, δυο συγκεντρώσεων στην πλατεία (στα 2 χρόνια της επίθεσης των  ΜΑΤ και στην αναβολή της πρώτης επίσκεψης των Ευρωβουλευτών), διοργάνωση συναυλίας . Διοργάνωσε την διαμαρτυρία κατοίκων (είχε δρομολογήσει και λεωφορείο)  κατά την αυτοψία των Ευρωβουλευτών το Σεπτέμβριο κ.ά.
Αυτά μερικά και ενδεικτικά της δράσης της Επιτροιπής (κατοίκων) Γραμματικού-Μαραθώνα  κατά των ΧΥΤΑ.
Περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Θέλω να πιστεύω ότι το αρχικό ρητό δεν θα επιβεβαιωθεί τελικά.

Πηγή Δελαγραμμάτικας Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...