Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Το χάλι του Μιχάλη

Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, καταγγελίες στον αέρα, αισχρότητες αλλά χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση για το ρεπορτάζ επέλεξε να «απαντήσει» ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», με τίτλο «Μπάτλερ μεγαλοεργολάβων ο Χρυσοχοΐδης -
Καλύπτει προκλητικά Μπόμπολα για το ναυάγιο του μετρό Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετέβη χθες στη Βουλή για τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και χωρίς να προκληθεί από κανέναν, ξεκίνησε ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά της «δημοκρατίας», την οποία δεν βρήκε το θάρρος καν να κατονομάσει. Αποδεικνύοντας τη δυσχερή θέση στην οποία περιήλθε έπειτα από το χθεσινό πρωτοσέλιδο, ο κ. υπουργός χωρίς να πει τίποτα συγκεκριμένο εξαπέλυσε απειλές κατά της εφημερίδας του στιλ «ακόμα δεν ξέρω, αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω τον λαό και την εθνική αντιπροσωπία τι ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετεί», προκαλώντας έτσι αισθήματα θυμηδίας σε όσους τον παρακολουθούσαν και δείχνοντας το πολιτικό χάλι του. «Το έργο του υπουργείου Υποδομών ενοχλεί φυλλάδες της διαπλοκής.

Συστηματικά έχω γίνει στόχος ακροδεξιού βρόμικου εντύπου, το οποίο δεν ξέρω, αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπία και τον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί. Επαναλαμβάνω, άνομα και βρόμικα συμφέροντα και επαναλαμβάνω να τους χαίρονται αυτοί που τους πληρώνουν» δήλωσε επί λέξει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Συνεχίζοντας τη λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς το παραμικρό στοιχείο αλλά και χωρίς την παραμικρή απάντηση στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Χρυσοχοΐδης έπλεξε το εγκώμιο του εαυτού του ως πολεμίου της διαπλοκής: «Σε ό,τι με αφορά, στην παρουσία μου στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, δύο είναι αυτοί που έχουν κάνει λάθος διεύθυνση. Οι πρώτοι είναι ενδεχομένως οι κακομαθημένοι της διαπλοκής, που μάθανε, κόντρα στην εφαρμογή των νόμων, παραβιάζοντας και τσαλαπατώντας τον υγιή ανταγωνισμό, να έκαναν δουλίτσες κάποτε. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Και η κατηγορία των εκβιαστών, στους οποίους εγώ δεν υποχώρησα και ούτε πρόκειται να υποχωρήσω. Και ούτε πρόκειται να δεχτώ εκβιασμούς, από διάφορους, οι οποίοι κυκλοφορούν στα διάφορα γραφεία εφημερίδων δίνοντας δήθεν καταγγελίες, προσπαθώντας να εκβιάσουν για να πάρουν υπεργολαβίες και να πάρουνε μίζες. Αυτό συμβαίνει. Και αναρωτιέμαι πραγματικά μετά από τέτοια δημοσιεύματα αν υπάρχει Δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο»

Στο πλευρό του κ. Χρυσοχοΐδη -ο οποίος, ως γνωστόν, δεν είχε διαβάσει καθ' ομολογία του ούτε το Μνημόνιο- στάθηκε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Υποδομών τον παρότρυνε φωνάζοντάς του «πες τα Μιχάλη» ενώ στο τέλος τον καταχειροκρότησε, παροτρύνοντας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν μεγαλοψυχία και να χειροκροτήσουν. Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε: «Οφείλουμε όμως και εμείς τέτοια περιστατικά εκβίασης, λασπολογίας, φημών να τα φέρουμε κατευθείαν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
dimokratianews
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...