Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και συνοδεία εισαγγελέα, 8 διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο Ραδιομέγαρο και ζήτησαν την εκκένωσή του απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με συλλήψεις. Ήδη έχουν προσαχθεί 4 άτομα στη ΓΑΔΑ ενώ ένταση επικράτησε όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστές ζήτησαν να μπουν στο χώρο και να είναι παρόντες στην καταμέτρηση των μηχανημάτων. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των εργαζομένων για συμπαράσταση. Η εισβολή πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας που νομιμοποιεί τα τηλεοπτικά κανάλια.


Έπειτα από σχεδόν 5 μήνες (σ.σ: 150 ημέρες) κινητοποιήσεων των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ που ακολούθησαν την διακοπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα ΜΑΤ, με εντολή του εισαγγελέα, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής...


Εκείνη την ώρα (04.30 σήμερα τα ξημερώματα) βρίσκονταν μέσα περίπου 50 εργαζόμενοι ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην είσοδο του Ραδιομεγάρου περισσότερα από 300 άτομα εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους. Η κυρίως μάζα των διαδηλωτών απωθήθηκε λίγο πρίν τις 07.00 σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων από την είσοδο χώρου.





Ο εισαγγελέας ενημέρωσε όσους βρίσκονταν εντός του κτηρίου πως αν δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς θα προσαχθούν πάραυτα. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, εισήλθαν γύρω στις 05.10 και στο εσωτερικό του κτηρίου.







Στις 06.20 το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγώνουν για να απωθήσουν τους συγκεντρωθέντες προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα να τους περιορίσουν σε απόσταση δύο οικονομικών τετραγώνων από το κτήριο της ΕΡΤ.



Η είσοδος στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής δεν επιτρέπεται καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου, περιμετρικά των εγκαταστάσεων ενώ καλύπτουν ταυτόχρονα και την είσοδο του χώρου. Επίσης, να σημειωθεί ότι από τις 06.40 είναι κλειστό μόνο το ρεύμα της ανόδου της λεωφόρου Μεσογείων (σ.σ: αρχικά είχε κλείσει το ρεύμα της ανόδου, ακριβώς μπροστά από την είσοδο των εγκαταστάσεων και στην συνέχεια για λίγη ώρα παρέμειναν κλειστά και τα δύο).

Στις 07.30 αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στο Ραδιομέγαρο.



 







Το μήνυμα των εργαζομένων από το Ραδιομέγαρο:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας! Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός. Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας!».


Στιγμιότυπο από την είσοδο των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή. Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Εκείνη τη στιγμή καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: «Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...