Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Στην Εντατική ο τραυματίας που διακομίστηκε στο «Γεννηματάς» – Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική που έχει στα χέρια της βίντεο – Ο εκτελεστής τους γάζωσε και όταν έπεσαν – «Καθαρό» το όπλο τύπου Zastava - Το μυστήριο με τη μοτοσικλέτα
Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής


 Δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς στη λεωφόρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής. Λίγα μέτρα μακρύτερα είναι τα γραφεία της Εφορίας και το Αστυνομικό Τμήμα....

Κλειστή παραμένει το σάββατο το πρωί η λεωφόρος Ηρακλείου στο ύψος των γραφείων της Χρυσής Αυγής καθώς συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι αστυνομικοί εξετάσουν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο αναζητώντας στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.
 
Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που βρίσκεται στο κτίριο των γραφείων και δείχνει το «χτύπημα».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο φαίνονται οι δράστες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κράνη και το μόνο που διακρίνεται είναι ο σωματότυπος τους και εκτιμάται πως είναι ηλικίας 25 – 30 ετών. Όπως διαπιστώθηκε ένας εκ των δυο πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους πυροβολεί. Στη συνέχεια με τον συνεργό του επιστρέφουν στη μοτοσικλέτα και εξαφανίζονται. Αστυνομικοί που εξέτασαν το βίντεο κάνουν λόγο για «ψυχρό εκτελεστή» βλέποντας τις κινήσεις του.
 
Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας. Εκτιμάται πως οι δράστες την εγκατέλειψαν σε κοντινή περιοχή και στη συνέχεια διέφυγαν με την «ομάδα υποστήριξης» που είχαν είτε με άλλο δίκυκλο είτε με αυτοκίνητο. 

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα μεγάλα διεθνή δίκτυα.

Η ώρα της δολοφονίας

Οι δράστες που φορούσαν κράνη επέβαιναν σε μοτοσικλέτα την οποία σταμάτησαν πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Κατευθύνθηκαν με τα πόδια στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. Έξω από το κτίριο βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Ένας από τους δράστες πυροβόλησε και δολοφόνησε τα δύο άτομα ενώ τραυμάτισε σοβαρά το τρίτο –άλλος ένας πρόλαβε να κρυφτεί στα γραφεία– και στη συνέχεια διέφυγε με τον συνεργό του με τη μοτοσικλέτα στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου.
 
Θύματα - Χρυσή Αυγή
Θύματα - Χρυσή Αυγή - Γιώργος Φουντούλης
Θύματα - Χρυσή Αυγή - Μάνος Καπελώνης
 
3  φωτογραφίες

Οι δύο νεκροί, Γιώργος Φουντούλης, γεννημένος το 1986, και Μανώλης Καπελώνης, γεννημένος το 1991, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Σύμφωνα με τους γιατρούς, έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές  ο οπλοφόρος 
–έπεσαν νεκροί από σφαίρες ενός όπλου– αφού έριξε δύο φορές σε κάθε θύμα, στη συνέχεια πυροβόλησε τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές τον καθένα. Το ίδιο επιχείρησε και με τον τρίτο που διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο «Γ. Γεννηματάς».

Βγήκε από το χειρουργείο τα ξημερώματα

Ένα τέταρτο πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου και ύστερα από τέσσερις ώρες στο χειρουργείο ολοκληρώθηκε η επέμβαση στον 29χρονο τραυματία Αλέξανδρο Γέροντα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, «ο τραυματίας έφερε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα, ως πύλες εισόδου - εξόδου. Χειρουργήθηκε άμεσα από ομάδα χειρουργών και θωρακοχειρουργών και βρέθηκαν: κάκωση σπλήνας, τραυματισμός στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονος με ενδοπνευμονική αιμορραγία. Έγινε σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι λοιπές βλάβες. Ο ασθενής οδηγήθηκε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου και θα παραμείνει νοσηλευόμενος. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη». 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διακομιδή του είπε στον γιατρό που τον παρέλαβε ότι «καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε». Ο 29χρονος είναι παντρεμένος με ένα παιδί και είναι γιος δημοτικής συμβούλου στην Κηφισιά, η οποία πρόσκεται στους ΑΝΕΛ.

Τα όπλα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν τύπου Zastava και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση. Ολοι οι κάλυκες προέρχονται απ το ίδιο πιστόλι. Τέτοιου τύπου όπλο απεικονιζόταν στο οπλοστάσιο της Σέχτας Επαναστατών όμως προβληματίζει το γεγονός ότι αρκετές φορές έχει χρησιμοποιηθεί και  από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.
Σημειώνεται πάντως ότι σε επίθεση πριν από μερικούς μήνες στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση FAI, είχαν χρησιμοποιηθεί μασούρια δυναμίτιδας με φυτίλι που παραπέμπει επίσης σε βοβμβιστικές επιθέσεις με δράστες ποινικούς.


Η μοτοσικλέτα

Μυστήριο πάντως καλύπτει την υπόθεση με τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε ποιον ανήκει με τα στοιχεία που διέθεταν, τη μάρκα δηλαδή (Χόντα Βαραντέρο) και μέρος των στοιχείων της πινακίδας. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο ιδιοκτήτης της δεν έχει δηλώσει κλοπή και στην προσπάθεια που έγινε για τον εντοπισμό του προέκυψε ότι έχουν χαθεί τα ίχνη του τις τελευταίες δύο ημέρες.

Νωρίτερα, στις 20.40, βρέθηκε μία κλεμμένη μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση, στην οδό Αυξεντίου, οι αστυνομικοί εξέταζαν αν συτμμετείχε στην επίθεση, όπως και ένα άλλο ύποπτο δίκυκλο που εντοπίστηκε στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

Δηλώσεις Δένδια

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για την επίθεση, εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και πρόσθεσε ότι «ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ., «την 1.11.2013 και ώρα 19.00 στη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου στο Νέο Ηράκλειο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν κατά τριών ατόμων που βρίσκονταν επί του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο εξ αυτών και τον τραυματισμό του τρίτου».

Οι 12 κάλυκες και οι εισαγγελείς

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας –η οποία και ανέλαβε τις έρευνες– και μεγάλη δύναμη αστυνομικών. Στον χώρο όπου σημειώθηκε η επίθεση βρέθηκαν 12 κάλυκες από όπλο των εννέα χιλιοστών οι οποίοι θα εξεταστούν προκειμένου να εντοπιστεί το όπλο και να ταυτοποιηθεί.

Επίσης στο σημείο της επίθεσης συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του κόμματος. Μετά τις 21.00 ο κόσμος απομακρύνθηκε, στην περιοχή παρέμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις και το σημείο είναι αποκλεισμένο για τις έρευνες. Λϊγο μετά τις 22.00 έξω από τα γραφεία της οργάνωσης παρέμεναν οι βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης και Δ. Κουκούτσης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι η τρομοκρατική ενέργεια. Η ηγεσία της Εισαγγελίας ενημερώνεται συνεχώς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις έρευνες που ήδη έχει αρχίσει η Αντιτρομοκρατική, ενώ επισήμως οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την Εισαγγελία Πρωτωδικών επισημαίνεται ότι «εδώ και αρκετή ώρα την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική υπό την εποπτεία του εισαγγελέα τρομοκρατίας κ. Κώστα Τζαβέλλα και κλιμάκιο εισαγγελέων βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε έρευνα ή ενέργεια χρειαστεί».

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Από τη Χρυσή Αυγή δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!
Ενοχη για το έγκλημα είναι η ανθελληνική κυβέρνηση του Σαμαρά που έβαζε την Αντιτρομοκρατική να κάνει παράσταση μπροστά στις κάμερες για να πλήξει τη Χρυσή Αυγή και άφησε ανεξέλεγκτους τους τρομοκράτες να εκτελούν εν ψυχρώ νέα παιδιά.
Ενοχα είναι τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και έλληνες πολίτες».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...