- Αποζημιώσεις θυμάτων Διστόμου: Με αφορμή πληροφορίες ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Γερμανία και Ιταλία για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, ο Γιάννης Σταθάς ρωτά αν θα επιδιωχθεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις και Ελλάδας - Γερμανίας, όπως έχει προτείνει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (υπουργείο Εξωτερικών).

- Εθνική Επιτροπή Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες: Ο υπουργός Υγείας τροποποίησε τη σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας (ΕΕΔ) μόλις 3 μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, υπογραμμίζουν οι Ανδρέας Ξανθός και Ειρήνη Αγαθοπούλου, ζητώντας να γίνει συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και σημειώνοντας ότι ο ρόλο της ΕΕΔ είναι σημαντικός, καθώς οι εισροές χρηματοδοτήσεων για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα είχαν φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ τη διετία 2012-2013 (υπουργείο Υγείας).
- ΕΟΠΥΥ Αγίας Παρασκευής: Την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ Αγίας Παρασκευής ζητούν οι Χαρούλα Καφαντάρη και Κώστας Ζαχαριάς καταγράφοντας σημαντικές ελλείψεις σε ιατρεία (ορθοπεδικό, ενδοκρινολογικό, γαστρεντερολογικό), μικροβιολογικά εργαστήρια, γιατρούς, ακτινολογικό εργαστήριο (υπουργείο Υγείας).
- Ολοήμερο νηπιαγωγείο Δελφών: Τις καταγγελίες των γονέων των μαθητών του νηπιαγωγείου Δελφών για την αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος μεταφέρει ο Γιάννης Σταθάς, υπογραμμίζοντας ότι έχει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων/προνηπίων που προβλέπεται από τον νόμο (υπουργείο Παιδείας).
- Οφειλές ΟΚΑΝΑ στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων: Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δεν έχει διαθέσει τουλάχιστον 7.025.145,46 ευρώ στα Κέντρα Πρόληψης, τονίζουν οι Χρήστος Μαντάς, Κώστας Ζαχαριάς, Ανδρέας Ξανθός, Βασίλης Κυριακάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Νίκος Μιχαλάκης, Γιάννης Ζερδελής και Ειρήνη Αγαθοπούλου, αναφέροντας ότι ο ΟΚΑΝΑ από την 01.01.2009 ώς τις 30.6.2013 έχει χρηματοδοτηθεί με 36.600.000 ευρώ, αλλά έχει διαθέσει 29.574.854,54 ευρώ (υπουργείο Υγείας).
- Ειδική Αγωγή στην Αργολίδα: Την κατάρρευση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αργολίδα περιγράφει ο Δημήτρης Κοδέλας, αναφέροντας ότι το ΚΕΔΔΥ στο Ναύπλιο έχει μόνο προϊστάμενο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Άργους δεν λειτουργεί, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άργους λειτουργεί με απόσπαση έξι εκπαιδευτικών, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδας έχει μόνο προϊστάμενο και ελάχιστες ειδικότητες, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης δεν έχει συνοδούς και νοσηλευτές, ενώ υπολειτουργούν πρόσθετες δομές στήριξης (υπουργείο Παιδείας).
- Χαράτσι στο Παγονέρι Δράμας: Το χαράτσι στο ακριτικό Παγονέρι της Δράμας αυξήθηκε από 3 ευρώ το τ.μ. σε 4 ευρώ το τ.μ., υπογραμμίζει ο Χρήστος Καραγιαννίδης ζητώντας να εφαρμοστεί η μείωση του 15% στο χαράτσι για τους κατοίκους του Παγονερίου (υπουργείο Οικονομικών).
- Μεταφορά μαθητών στην Εύβοια: Πολλά παιδιά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της Εύβοιας και ιδιαίτερα στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας αδυνατούν να μεταβούν στα σχολεία τους, επισημαίνει ο Βαγγέλης Αποστόλου ζητώντας να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών (υπουργείο Παιδείας).
- ΧΥΤΑ Γραμματικού Αττικής: Παράνομη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στο Γραμματικό Αττικής, διάνοιξη και ασφαλτόστρωση δρόμων πρόσβασης σε αναδασωτέες εκτάσεις, καταγγέλλουν οι Νίκος Βούτσης, Γιώργος Πάντζας, Απόστολος Αλεξόπουλος, Ηρώ Διώτη, Χαρά Καφαντάρη και Νάσος Αθανασίου, προτείνοντας μεταξύ άλλων να ανατεθεί σε ειδικό Εισαγγελέα Περιβάλλοντος η διερεύνηση των παραβιάσεων της ισχυούσης νομοθεσίας στη διάνοιξη δρόμων σε καμένες περιοχές (υπουργεία Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης).
- Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας: Τη χορήγηση άδειας στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, την αύξηση της χρηματοδότησής του και την παροχή έκτακτης επιχορήγησης ζητάει ο Στέφανος Σαμοΐλης, προσθέτοντας ότι η υποβάθμισή του σχετίζεται με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής του (υπουργεία Πολιτισμού, Εσωτερικών).
- Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας λειτουργεί σήμερα με μία υπάλληλο ΙΔΑΧ, μία υπάλληλο Διοικητικού ΔΕ αποσπασμένη από το ΕΜΠ και μία υπάλληλο καθαριότητας, την οποία όμως απέσπασε το υπουργείο, επισημαίνει ο Στέφανος Σαμοΐλης, προτείνοντας να γίνουν αποσπάσεις προσωπικού, να προκηρυχθεί θέση μόνιμου διευθυντή και να επιχορηγηθεί (υπουργείο Παιδείας).
- Προσωπικό ασφαλιστικών ταμείων: Με δεδομένα τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π), που αποδεικνύουν ότι μειώθηκε δραματικά από το 2010 το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, ο Αλέξης Μητρόπουλος προτείνει προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού (υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας).