Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Μαραθώνα Νίκου Χατζηγιάννη

Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Μαραθώνα Νίκου ΧατζηγιάννηΦίλοι και Φίλες,
Οι δημοτικές εκλογές απέχουν μόλις οκτώ (8) μήνες από σήμερα. Σε λιγότερο από δύο μήνες συμπληρώνονται τρία (3) χρόνια από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2010.

Τον Μάιο του 2014 θα κληθούμε ξανά στις κάλπες για να επιλέξουμε νέα δημοτική αρχή στον Δήμο του Μαραθώνα.
Τα σενάρια περί αλλαγής του συστήματος των εκλογών και του τρόπου ανάδειξης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων δίνουν το έναυσμα για σοβαρούς προβληματισμούς και αφορμή για διάφορες συζητήσεις.....

Ο Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» είναι εδώ, δηλώνει παρών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ανεξαρτήτως τρόπου εκλογής και με όποιο σύστημα επιλεγεί τελικά από την Κεντρική εξουσία.
Ωστόσο, με όποιο εκλογικό νόμο, με όποιον τρόπο και αν τελικά αποφασιστεί να διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές, ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ, οι δημότες του Δήμου Μαραθώνα, αυτή τη φορά θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να επιλέξουμε ανάμεσα στο: ΠΑΛΑΙΟ και το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
Επί πολλά χρόνια οι επιλογές που είχαμε ήταν περιορισμένες. Πολλές φορές μάλιστα ήταν και «αναγκαστικές». Διάφοροι τοπικοί παράγοντες σκόπιμα διαίρεσαν την πόλη σε στρατόπεδα και, με την λογική της πόλωσης, οδήγησαν τον κόσμο σε διχασμούς και αντιδικίες, σε φιλονικίες και εχθρότητες, καταφέρνοντας να συντηρούνται εναλλάξ στην εξουσία και να μεταπηδούν από στρατόπεδο σε στρατόπεδο με την ευκολία του «καγκουρώ».
Οι ίδιοι αυτοί τοπικοί παράγοντες εξακολουθούν και σήμερα να θεωρούν τους εαυτούς τους κομματάρχες και να πιστεύουν ότι «σέρνουν» πίσω τους, όπου και να πάνε κάποιες δεκάδες «σταυρούς» ταλαιπωρημένων ψηφοφόρων, τους οποίους και πιστεύουν ότι μπορούν να τους κατευθύνουν αναλόγως της δικής τους μετατόπισης.
Εν πολλοίς, όλοι αυτοί, κατάφεραν πράγματι και για πολλά χρόνια  να επιπλέουν στην επικαιρότητα, διά της λογικής του ταξίματος, της εκμετάλλευσης των ανθρώπινων προσδοκιών και της ελπίδας που έδιναν χωρίς φειδώ στα τάγματα των απέλπιδων.
Όλα όμως αυτά τα χρόνια οι συνθήκες της ζωής μας ήταν καλύτερες και όλοι μας ψηφίζαμε τον ξάδερφο, τον φίλο, τον κουμπάρο κλπ όχι με απόλυτα κριτήρια ικανότητας, αλλά με διάθεση φιλοφροσύνης και πολλές φορές, από συνήθεια.
Τα πράγματα άλλαξαν. Οι συνθήκες ζωής μας δεν είναι πια ίδιες και ξαφνικά καταλάβαμε ότι όλοι αυτοί οι τοιούτοι τοπικοί παραγοντίσκοι οδήγησαν ή συνέβαλαν με την δράση τους ή με την μη δράση τους στην κατάσταση στην οποία φτάσαμε. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ.
Σήμερα, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι περιφέρονται με την ίδια ευκολία ανάμεσά μας και εξακολουθούν να τάζουν και να ξεγελούν, να κράζουν και να αλαλάζουν, χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας. Αυτούς τους ενδιαφέρει μόνον να βρίσκονται στην επικαιρότητα. ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Σε αυτές τις λογικές και σε αυτούς  τους παραγοντίσκους, οι οποίοι θα έρθουν και πάλι να χτυπήσουν την πόρτα μας για ψήφο, τάζοντας και «μοιράζοντας», ο Συνδυασμός ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ στέκεται ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν και πρέπει επιτέλους να αλλάξουν τα πράγματα, σήμερα έχουν ΕΠΙΛΟΓΗ.
Όσοι  εμφανίζονται σήμερα ως επίδοξοι σωτήρες είναι εν πολλοίς οι ίδιοι που επί σειρά ετών ανακυκλώθηκαν στην εξουσία, και μη καταφέροντες να την αξιοποιήσουν επ΄ ωφελεία του κοινού καλού του τόπου, την μεταχειρίστηκαν ως μέσο προσωπικής ανάδειξής τους και ικανοποίησης της ματαιοδοξίας τους.

Φίλοι και Φίλες,
Ως επικεφαλής του Συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και ως υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα δηλώνω απερίφραστα και απόλυτα ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι επιλογές είναι δύο: ΑΛΛΑΓΗ ή ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.
Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, δεσμεύομαι προσωπικά απέναντί σας ότι η επόμενη μέρα στο Δήμο Μαραθώνα έχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, έχει ΟΡΑΜΑ, έχει ΦΡΕΣΚΑΔΑ και ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ. Η επόμενη μέρα είναι μέρα για πολύ σκληρή δουλειά και για πολύ μόχθο. Είναι όμως και μέρα δημιουργίας.
- Είναι η στιγμή που ΕΣΥ αποφασίζεις τι θέλεις για τον τόπο σου.
- Είναι η στιγμή που ΕΣΥ μπορείς να απαιτήσεις περισσότερα και να μην αρκεστείς πια στις ψεύτικες υποσχέσεις και στα γνωστά ταξίματα.
- Είναι η στιγμή που μπορείς να φέρεις την ΑΛΛΑΓΗ και την ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Την ΕΛΠΙΔΑ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Στο εξής και για τους επόμενους οκτώ μήνες μέχρι τις εκλογές θα αναπτύξουμε σε όλους τους δημότες, πόρτα-πόρτα, γειτονιά-γειτονιά, το πρόγραμμα για μία εφικτή ανάκαμψη της πόλης, με ίσες ευκαιρίες για όλους και με συγκρούσεις με τα διάφορα συμφέροντα, όπου και όποτε χρειαστεί. Χωρίς κανένα συμβιβασμό.
Πορευόμαστε με συνέπεια στην τοπική κοινωνία και στους εαυτούς μας γιατί στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑ οι τοπικοί πολιτικοί δεινόσαυροι κατέχουν την θέση του εφιάλτη. Για να απαλλαγούμε από αυτούς αρκεί μόνον να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Δικηγόρος
Υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...