Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Για «ιστορική συνάντηση» Ιβανόφ - Παπούλια μιλούν στα Σκόπια

Για «ιστορική συνάντηση» των προέδρων της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ στο Ζάγκρεμπ την Κυριακή, μιλούν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια και η Προεδρία της ΠΓΔΜ....

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα στη γειτονική χώρα προβάλλουν ιδιαίτερα τη δήλωση του προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ για τη συνάντηση που είχε, μετά από δική του πρωτοβουλία, με τον Κάρολο Παπούλια, το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε..
«Ιστορική συνάντηση Ιβάνοφ - Παπούλια» γράφει η επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της ΠΓΔΜ, τίτλο τον οποίο αναπαράγουν τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.
«Μετά από αρκετές απορρίψεις εκ μέρους του έλληνα Προέδρου, Ιβάνοφ και Παπούλιας έσπασαν τον πάγο και συναντήθηκαν στο Ζάγκρεμπ», σημειώνει η εφημερίδα Dnevnik,  διαφορετική ωστόσο είναι η ερμηνεία από την Utrinski Vesnik.
Επικαλούμενη πηγές από το Γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Utrinski Vesnik αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου των ξένων επισήμων στο Ζάγκρεμπ, ο κ. Ιβάνοβ πλησίασε τον κ. Παπούλια και είχαν σύντομη συζήτηση, κατά την οποία ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ απηύθυνε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας εκ νέου πρόσκληση για συνάντηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κάρολος Παπούλιας απάντησε ότι συνάντηση θα υπάρξει μόνον αφού επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, όπως ακριβώς έχει απαντήσει και σε παλαιότερη επιστολή του κ. Ιβάνοφ, ενώ το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της Ελληνικής Προεδρίας για τη συνάντηση, εκτιμάται «ως σαφής ένδειξη πως επρόκειτο για ανεπίσημη συνομιλία».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...