Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Focus: Οι αυτοδιοικητικοί που βούλιαξαν τη χώρα

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι οι δύο απο τους εννέα συνολικά πολιτικούς που συμπεριέλαβε το γερμανικό περιοδικό Focus στο αφιέρωμα του για τους Ελληνες πολιτικού που με τις πράξεις τους οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή βαθιά κρίση....

Το δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Από το Κοινοβούλιο στη φυλακή» αναφέρεται στην πορεία πολιτικών προσώπων που έχουν συνδεθεί με υποθέσεις διαφθοράς, είτε ως πολιτικά υπεύθυνοι είτε ως κατηγορούμενοι σε δικαστικές υποθέσεις.
Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο το δημοσιευμα αναφέρει ο  πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης «είναι μέλος της ΝΔ και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση. Ήξερε ότι στενός του συνεργάτης είχε υπεξαιρέσει 18 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποφάσισε το δικαστήριο«.
Οσον αφορά στον Παναγιώτη Ψωμιάδη τονίζει ότι είναι πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και νομάρχης Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, τρίτος στη μάχη για τη διαδοχή του Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ και ότι καθαιρέθηκε με δικαστική απόφαση γιατί είχε σβήσει πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατήριο καυσίμων.
Την λίστα του περιοδικού συμπληρώνουν οι: Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άκης Τσοχατζόπουλος, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη, με τους 3 τελευταίους να μπαίνουν στην λίστα καθως  καθως βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής περικοπών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως λέει το περιοδικό.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...