Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Μετωπική και όπου βγει για την ΕΡΤ…

Οριστική δείχνει η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην υποχωρήσει στο ζήτημα της ΕΡΤ οδηγώντας τη σύγκρουση στα άκρα, θεωρώντας ότι δεν έχει νόημα καν να παραμένει στην κυβέρνηση εάν δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, επαναλαμβάνοντας το σύνηθες με όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις της χώρας...

Όχι μόνο ξεκαθάρισε μιλώντας από το Ναύπλιο, ότι «θα πέσει το κάστρο των βολεμένων», αλλά προχώρησε σε μια πλήρη καταγραφή των επόμενων βημάτων στις μεταρρυθμίσεις που θα επιχειρήσει, από τα οικονομικά των κομμάτων και τον έλεγχο των εισοδημάτων των βουλευτών, μέχρι την αλλαγή του νομοθετικού-συνταγματικού πλαισίου για αν επιτρέψει τη λειτουργία ξένων πανεπιστημίων στο ελληνικό έδαφος.

Χαρακτήρισε τις αντιδράσεις για την ΕΡΤ ως προσχηματικές με στόχο να μπλοκαριστεί κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης. Επίσης ο Σαμαράς ανέφερε ότι θα αποδειχθεί αν θα κάνουμε ότι μας λένε «απ’ έξω» ή θα προχωρήσουμε με δική μας πρωτοβουλία στις μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα.
Ο Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ κάνει πίσω και ότι η «συμμαχία των βολεμένων» (έκφραση που επανέλαβε πάρα πολλές φορές) δεν θα υποδείξει στη χώρα ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και ποιες όχι. Εν ολίγοις, η σύγκρουση οδηγείται στα άκρα και όποιος επιθυμεί ας πάρει το ρίσκο να σύρει τη χώρα σε εκλογές.
Μιλούν για ελευθερία στην ενημέρωση αυτοί που έχουν βάλει εμπάργκο στην ενημέρωση, ανέφερε ο πρωθυπουργός επιτιθέμενος στην ΕΣΗΕΑ. Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλλημα εκλογών, τις οποίες κανένας δεν θέλει (σημαντική παρατήρηση-υπόμνηση). Το πραγματικό δίλλημα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων, κατέληξε, λέγοντας ότι «εμείς δεν θα το χρεωθούμε». Έκανε λόγο και για «προτάσεις απεμπλοκής» που κάνει η Νέα Δημοκρατία. Η Δημοκρατία έχει υπομονή, όμως η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.
Με λίγα λόγια, η σύγκρουση είναι πλέον μετωπική και αν δεν περάσει η μεταρρύθμιση με την αλλαγή στην ΕΡΤ, απλά ετοιμαστείτε για εκλογές και νέες περιπέτειες…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...