Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δήμητρα Γαλάνη: Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα φυλακή, είμαστε φυλακισμένοι.

Δήμητρα Γαλάνη: Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα φυλακή, είμαστε φυλακισμένοι.

Είμαστε όλοι υπό το σοκ της διαπίστωσης, ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα περνάει την πιο σκοτεινή της περίοδο....

Υπάρχουν άνθρωποι που το είχαν καταλάβει πιο νωρίς. Άλλοι που το καταλαβαίνουν τώρα. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μετά από μια πολυετή παραμονή στη δημοκρατία, ότι θα καταλήγαμε εδώ.

Παιχνίδια του αίσχιστου είδους, βρώμα μέχρι δυσωδίας και προσοχή:
Όλα εις βάρος ενός λαού που δεν έχει συναινέσει ούτε στιγμή παρόλα όσα έχουν συμβεί σε αυτή την κτηνωδία. Έχει ανάψει πια η φωτιά. Εμείς οι παλιότεροι τα έχουμε ξαναδεί αυτά αλλά όχι σε αυτό το μέγεθος.

Είχα πει κάτι και διώχθηκα γι’αυτό από τα πρόσωπα της σύγχρονης χούντας. Πιστεύω ότι η χούντα που ζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, είναι χειρότερη κατά πολύ από τα σκύβαλα της επταετίας . Είναι τύπου Λατινικής Αμερικής με προτεσταντισμό μαζί. Μιλάμε για το πιο χυδαίο και σκοτεινό πρόσωπο που θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή η χώρα. 

Ευτυχώς πέφτουν οι μάσκες . Η διγλωσσία κάποιων που νομίζουν ότι μπορούν να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα τελειώνουνε. Είμαστε σε πόλεμο. Το έχουμε πει καιρό, τώρα το συνειδητοποιεί και ο κόσμος και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια χώρα φυλακή, είμαστε φυλακισμένοι.


Όσο για το κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που κρύβεται στην ΕΡΤ, επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, σώθηκε από του χάρου τα δόντια. Εχουν χαθεί θησαυροί μεγάλοι, έχουν γίνει τέρατα κατά καιρούς. Δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για να σώσουμε αυτό που είναι η ΕΡΤ. Τον πολιτισμό μας. 

Από εκεί μάθαμε να ακούμε την Ελληνική γλώσσα θέατρο, μουσική. Όλες αυτές οι νοσηρές φιγούρες χωρίς μνήμη, το μεταλλαγμένο είδος που προσπαθεί να κυβερνήσει την υφήλιο δεν καταλαβαίνει από τέτοια πράγματα.

Εγώ χαίρομαι που βλέπω τους νέους ανθρώπους να αγωνίζονται και εύχομαι να γίνουν όλο και περισσότεροι . Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα! Δεν έχουμε καιρό. Βλέπετε τι γίνεται. Κάνει όλο αυτό το πράγμα η ΝΔ. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν τους χρειάζεται πλέον. Τους προκαλεί, τους αδειάζει και στέκονται αυτοί φαιδροί και κοιτούν. Ντροπή.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ξέρουμε. Απέναντί μας έχουμε τον φασισμό και απέναντι πρέπει να σταθούμε όλοι. Το λέω και για τα κόμματα της Αριστεράς. Έχει παραδοθεί ο πολιτισμός μας , η γλώσσα μας στις μοσχαροκεφαλές. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στον φασισμό. Και δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος αυτό. Όλο το τόξο της δημοκρατίας πρέπει να αντισταθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε ή να συμφωνούμε με τις προγραμματικές δηλώσεις, τις απόψεις , τους χειρισμούς.

Όλοι εναντίων του φασισμού. Όπως απογυμνώνει ο φασισμός τους υποτιθέμενους δημοκρατικούς, έτσι πρέπει όλοι οι πραγματικά δημοκρατικοί με τη σειρά τους να απογυμνώσουν τον φασισμό.
Δήμητρα Γαλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...