Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

"Να τιμωρηθεί ο Ο.Ρεν - Εγκλημάτισε κατά Ελλήνων"

TELEGRAPH
Ο "κ. Καλό Κουράγιο" που ευχήθηκε στους Έλληνες την ημέρα που η η εθνοκτόνος κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραψε το Μνημόνιο, τώρα δέχεται από παντού πυρά ως "υπαίτιος εγκληματικών λαθών σε βάρος της Ελλάδας"....
Εγκληματικών λαθών που κόστισαν στην Ελλάδα πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους, και χιλιάδες αυτοκτονίες.
Η εφημερίδα Telegraph σε ένα άρθρο καταιγίδα, θεωρεί υπεύθυνο τον Όλι Ρεν για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, και το λιγότερο πρέπει να παραιτηθεί και να κλειστεί στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας. Οι νεκροί όμως δεν γυρνάνε πίσω. Η τιμωρία αυτή δεν είναι αρκετή.
«Όπως οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Θεσπιείς, έτσι και οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει χρόνο η συμμαχία. Κι αντί σεβασμού, διασύρονταν από τους ιδιοτελείς Γερμανούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς. Ενα άθλιο επεισόδιο».
Ο αρθρογράφος της Daily Telegraph Αμπρος Εβανς – Πρίτσαρντ αναλύει το πως «εγκλημάτησαν» εναντίον της Ελλάδας.
Το θέτει ως εξής: «Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, ή έχει χάσει ένα μεροκάματο, ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε είδος μομφής από εκλεγμένο όργανο. Ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα».
Ο Πρίτσαρντ γράφει δίχως περιστροφές: «Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας».
Η ανεργία των νέων τονίζει, αγγίζει το 58,3% και η ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών. Και το χειρότερο όλων, λέει, είναι ότι ουδεμία διάθεση υπάρχει για διόρθωση των λαθών. Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε μήνα θα προστίθενται 100.000 άνεργοι στην Ελλάδα
«Η τρόικα θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ» είναι η εκτίμηση του αρθρογράφου, που συνεχίζει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους το 2010 θα είχε προκαλέσει χάος στις αγορές ομολόγων και μια λοιμογόνο μετάδοση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος άμυνας;».
«Αυτό που βλέπουμε είναι μια σχεδόν τέλεια απεικόνιση του πόσο λανθασμένο είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο. Δεν υπάρχει μηχανισμός λογοδοσίας», γράφει ο Πρίτσαρντ και συνεχίζει: «Ο Ρεν είναι απολύτως υπεύθυνος. Η τρόικα είναι το δικό του μωρό. Αν ήταν υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα είχε παραιτηθεί».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...