Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

«Παπαγαλάκια» τα κυρίαρχα ΜΜΕ

• ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΪΝ: ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
• «Η Θάτσερ ζει ακόμη στην Ελλάδα» 
Μόνο στη Γάζα υπέστη τον αστυνομικό έλεγχο που υπέστη και στις Σκουριές η Ναόμι Κλάιν. Το δήλωσε χθες η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Μικρόπολις». Η Καναδή δημοσιογράφος και συγγραφέας, που την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στη ΒΑ Χαλκιδική, είχε ακολουθήσει με το συνεργείο της κατοίκους της περιοχής μέσα στο δάσος των Σκουριών...
Σε κάποιο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ τούς έκοψαν το δρόμο και τους απαγόρευσαν να συνεχίσουν. «Ηταν απαράδεκτο. Οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους κατοίκους. Λειτουργούσαν σαν ένα με τους υπαλλήλους της εταιρείας σεκιούριτι και...
απαγόρευσαν στους κατοίκους να προχωρήσουν». Το συνεργείο της κατέγραφε τις σκηνές. Αλλά όταν έκλεισαν οι κάμερες, η Αστυνομία ανέλαβε δράση. «Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό μας. Ελεγξαν όλα μας τα έγγραφα, το αυτοκίνητο και ολόκληρο τον εξοπλισμό μας. Μόνο στη Γάζα έχω ζήσει κάτι παρόμοιο», δήλωσε φανερά ενοχλημένη από τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αναφερόμενη στις αντιδράσεις του κόσμου για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, τόνισε: «Στη Θεσσαλονίκη γίνεται το πείραμα. Πρέπει να αντιδράσετε. Να μην αφήσετε να περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού. Αν γίνει εδώ, θα γίνει και σ' άλλες πόλεις. Πρέπει να το σταματήσετε τώρα», δήλωσε.
«Στην Ελλάδα είναι σαν να είναι η Θάτσερ ακόμα ζωντανή και να ζει εδώ», είπε σχολιάζοντας την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. «Στην Ελλάδα η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση της Δημοκρατίας», τόνισε η Ν. Κλάιν.
Χαρακτήρισε «παπαγαλάκια» τα κυρίαρχα ΜΜΕ και καυτηρίασε το ρόλο τους στην εξάπλωση του τρόμου, με σκοπό να δεχτεί τα μέτρα λιτότητας και τις ιδιωτικοποιήσεις, «φοβούμενος ότι αν η χώρα βγει από το ευρώ, αυτό θα σημάνει την Αποκάλυψη. Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας εκτός ευρώ, τότε είστε μπλοκαρισμένοι», είπε.

Κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ
Και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αρθρώσει έναν πολιτικό λόγο που θα προτείνει στον κόσμο εναλλακτικές λύσεις για την έξοδο από τη κρίση, απέναντι στον τρόμο που καλλιεργεί η κυβερνητική ελίτ της χώρας.
«Ετσι θα ξαναχτίσουμε κάτι. Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια το κράτος και τους πολιτικούς, αλλά αυτό οδηγεί στο αντίθετο άκρο και την άνοδο του ρατσισμού». Οπως είπε, ο κόσμος στην Ελλάδα είναι οργισμένος απέναντι στους πολιτικούς, αλλά αυτή την οργή την εκτονώνει στον ξένο και στον διαφορετικό. «Κι αυτό είναι κάτι που ενισχύει το ρατσισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Επίσης εξήρε τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πολιτική λιτότητας. «Ο αγώνας των Ελλήνων έχει εμπνεύσει και άλλους λαούς να ξεσηκωθούν. Εσείς μπορεί να μην το καταλαβαίνετε και να νομίζετε ότι στην Ισπανία και στην Πορτογαλία οι αντιδράσεις του κόσμου είναι πιο μαζικές. Αλλά ο κόσμος παντού έχει εμπνευστεί από τη θαρραλέα στάση των Ελλήνων. Ξεκίνησε από την Ελλάδα, μεταδόθηκε στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, πέρασε τον Ατλαντικό κι έφτασε στη Γουόλ Στριτ και στο κίνημα "Occupy" της Νέας Υόρκης, και συνεχίζεται. Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα έρθει η σπίθα που θα αλλάξει τα πράγματα», υπογράμμισε η Ναόμι Κλάιν.
Για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία είπε ότι εμπνέουν τον κόσμο. Μίλησε για το θάρρος των Τούρκων διαδηλωτών, αλλά και για «τα τρομερά μέσα και τακτικές καταστολής που χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις της αστυνομίας». Κάτι όμως που, όπως είπε, φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. «Οσο πιο έντονη είναι η καταστολή τόσο περισσότεροι διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους».
Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ s.apostolakis@eleftherotypia.net  
Aπό enet  (ΤΟ ΓΡΕΚΙ)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...