Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΠΝ: Ο Άρχων του Αιγαίου στον φυσικό του χώρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού δημιούργησε σε φίλους  οι οποίοι και μας κοινοποίησαν τα συναισθήματα τους, η χθεσινή εικόνα στο δίαυλο μεταξύ Περάματος και Σαλαμίνα....

Από το απόγευμα, και κυρίως τις νυκτερινές ώρες, μέχρι τα χαράματα, ο Στόλος απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για να συμμετάσχει στη μεγάλης κλίμακας άσκησης «Καταιγίς 13». Με σταθερό ρυθμό οι μονάδες επιφανείας του Στόλου και τα υποβρύχια ξεχύθηκαν στο Αιγαίο για να επισημάνουν με την παρουσία τους, σε εχθρούς και φίλους, ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Αιγαίου.

Όπως μας πληροφόρησαν το πρωί σήμερα ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας ήταν σχεδόν άδειος!
Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό (το συνημμένο βίντεο αρχείου προσφέρει μία γεύση) και είναι κρίμα που η κυβέρνηση δεν φρόντισε για την κάλυψη μίας δραστηριότητας και ενημέρωση του κοινού που ούτως ή άλλως είχε εκ των προτέρων ανακοινωθεί.
Στους καιρούς που ζούμε θα ήταν μία ένεση αισιοδοξίας για όλους μας. Γιατί για το φρόνημα και το ηθικό των ανδρών και γυναικών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα δεν υπήρχε αμφιβολία.
Παρά τις συνεχείς περικοπές τόσο σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε πιστώσεις, που επηρεάζουν ακόμα και τις στοιχειωδώς βασικές ανάγκες, το Πολεμικό Ναυτικό απέδειξε στην πράξη ότι βρίσκει τον τρόπο να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα όταν απαιτηθεί.
Προς Θεού όμως, μην η αποφασιστικότητα, το υψηλό ηθικό και φρόνημα, η προσήλωση στον καθήκον που υπαγορεύεται από την αγάπη στην πατρίδα, μην μεταφραστεί από τους πολιτικούς ταγούς του τόπου ως μήνυμα εφησυχασμού.
Η ναυτική ισχύς της χώρας που η σημασία της αυξήθηκε δραματικά μετά τις γνωστές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτεί, όπως και οι άνθρωποι που την προβάλλουν, επενδύσεις ώστε να διατηρηθεί στο επίπεδο που αρμόζει.
Το ότι το Πολεμικό Ναυτικό κατόρθωσε να κινητοποιήσει σχεδόν το 100% του Στόλου αποτελεί τιμή για το προσωπικό του αλλά σε καμία περίπτωση ένδειξη ότι η οικονομική ασφυξία που έχει επιβληθεί μπορεί να γίνει μακροχρόνια πραγματικότητα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...