Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο: Τον Μάιο 2014 ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές



Με τα μάτια στραμμένα στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ελαφρό προβάδισμα της ΝΔ σε όλες σχεδόν τις μετρήσεις, ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση της τρικομματικής κυβέρνησης που θα γίνει τον Μάιο του 2014....


Στο εσωτερικό της ΝΔ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στις εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες μπορούν να υποστηριχθούν πρόσωπα που δεν ανήκουν στο κόμμα αλλά αντίθετα η προέλευσή τους είναι είτε από την κεντροαριστερά, είτε ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ. Στόχος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα ενισχυθεί στο επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ τον Ιούνιο είναι η αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος προς τα δεξιά και τα αριστερά ώστε να καταστεί κυρίαρχος παίκτης στο πολιτικό σκηνικό και να λάβει τα χαρακτηριστικά μεγάλης παράταξης.

Στη Συγγρού ξεκίνησαν ήδη πυρετωδώς οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο αλλά και θα διεκδικήσουν τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας ώστε να καταγραφεί πρωτιά της ΝΔ στις τοπικές εκλογές ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης στις προσεχείς εθνικές εκλογές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού προτείνουν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν υπερ-κομματικοί υποψήφιοι από τη ΝΔ ώστε να αποδειχθεί στην κάλπη ότι η ψήφος στις δημοτικές εκλογές αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση αναφέρει ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και μεταξύ των τριών κυβερνητικών κομμάτων ώστε η συγκυβέρνηση να επικρατήσει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένους μεγάλους δήμους και κάποιες περιφέρειες.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα είναι σαφές ότι η όποια επίσημη συζήτηση είναι πολύ νωρίς για να γίνει. Αλλωστε η ΝΔ έχει αποφασίσει το φθινόπωρο να ξεκινήσει έναν μεγάλο «κύκλο» δημοσκοπήσεων σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου στο τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου να έχει καταγράψει μια λίστα από πρόσωπα δημοφιλή και ικανά να επιλύσουν προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Εφόσον έχει υπάρξει η συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των τριών κυβερνητικών κομμάτων, θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις τελικές υποψηφιότητες.

Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως και συγκεκριμένα σε ένα «κλειστό» κύκλο κομματικών παραγόντων έχουν αρχίσει κάποια ονόματα να «πέφτουν στο τραπέζι». Για τον Δήμο της Αθήνας είναι μάλλον αδύνατο η ΝΔ να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Καμίνη, ο οποίος ούτε στο ΠΑΣΟΚ έχει σημαντικά ερείσματα. Κατά συνέπεια ήδη η Συγγρού βρίσκεται σε αναζήτηση άλλου προσώπου που θα αποτελέσει και την πρότασή της προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Το όνομα που ακούγεται έντονα αυτήν την περίοδο είναι εκείνο του Νίκου Δένδια.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...