Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Την ώρα που κάποιοι νοσταλγούν τον γενοκτόνο Κεμάλ, ο Πειραιάς δεν ξεχνά τις γενοκτονίες.

20130414-130944.jpg
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 98η ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Έλληνες και Αρμένιους ήθελε να τονίσει η Ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 98η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων....

Σημείο εκκίνησης της Ποδηλατοδρομίας, ήταν η πλατεία Κοραή στον Πειραιά και σημείο τερματισμού η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη, όπου βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Την Ποδηλατοδρομία συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Πειραιά, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και
Νέας Σμύρνης και η Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «HOMENETME».
Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Φίλες και φίλοι, θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση των Αρμενίων αδερφών μας, οι οποίοι εκτός του ότι έχουν καθαρή εθνική συνείδηση, είναι και πάρα πολύ καλοί πολίτες αυτής της χώρας που κατοικούν. Την αγαπούν και την υπηρετούν.
Να τους ευχαριστήσω γιατί έδωσαν την ευκαιρία στο Δήμο του Πειραιά, στον Πειραϊκό λαό να συμμετάσχουμε σε αυτήν την όμορφη αθλητική εκδήλωση μνήμης και τιμής στα θύματα της κτηνωδίας, της Γενοκτονίας.
Στη διαδρομή του ο καθένας μπορεί να πράττει και λάθη, αλλά να κάνει και σωστές ενέργειες. Θυμάμαι ως πολύ ιερή τη στιγμή, που ως Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς στη Βουλή των Ελλήνων, ψήφισα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των αδερφών Αρμενίων.
Επειδή οι εκδηλώσεις μας δεν μπορεί να είναι μόνο απόδοση τιμής και μνήμης, ας ενώσουμε όλοι οι λαοί τις δυνάμεις μας, ώστε να μην μπορεί καμία σκληρή πολιτική καμιάς χώρας να προκαλεί καινούργιες Γενοκτονίες, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Αυτή η εκδήλωσή σας, μας ενώνει. Ενώνει τους Δήμους και προπαντός τους λαούς. Καλή Ποδηλατοδρομία. Να είστε καλά. Καλή επιτυχία.»
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) κ. Γιώργος Σιγάλας, ανέφερε:
«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα. Σε συνεργασία με την Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «HOMENETME» θέλουμε να δώσουμε μια άλλη διάσταση στην ημέρα που πλησιάζει για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τέσσερις Δήμους, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κοραή και να καταλήξουμε στη Νέα Σμύρνη, όπου βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Με αυτόν τον τρόπο, στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε, όπως επίσης και ένα μήνυμα αλληλεγγύης.
Παράλληλα, θα ευχαριστηθούμε μια πολύ όμορφη βόλτα, που ίσως μας δείξει κάποιους άλλους δρόμους για τη συνέχεια. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας».
Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «HOMENETME.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...