Κυριακή 21 Απριλίου 2013

"Νεκροθάφτης των γερμανικών οφειλών ο Σημίτης!"

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

Eυθεία επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπολύει ο Μανώλης Γλέζος καταγγέλλοντας τον ότι είναι ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Μιλώντας στην Real News ο κ. Γλέζος αναφέρεται στην υπόθεση του Δίστομου και στις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση Σημίτη και οδήγησαν στην ανατροπή δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν τους συγγενείς των μαρτυρικών θυμάτων....

«Κατά τη γνώμη μου ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ο Κώστας Σημίτης. Η υπόθεση με το Δίστομο είναι χαρακτηριστική. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο πήρε απόφαση υπέρ των θυμάτων του Διστόμου. Το Εφετείο επικύρωσε την απόφαση. Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία και μειοψήφησε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που ήταν ο Στέφανος Ματθίας.
Η κυβέρνηση Σημίτη για να το ανατρέψει προέβη στις εξής ενέργειες: Παρέτεινε για δύο χρόνια τη θητεία του Ματθία και ο Ματθίας παραβιάζοντας τους θεσμικούς κανόνες του Αρείου Πάγου, όντας επικεφαλής μιας επιτροπής, πήρε αφορμή από μια αίτηση ενός πολίτη και αντί να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, την οδήγησε προς το Ειδικό Δικαστήριο.
Εδώ τώρα είναι το φοβερό, το έγκλημα εναντίον της δικαιοσύνης. Το Ειδικό Δικαστήριο μελετάει αποφάσεις δύο δικαστηρίων διαφορετικών. Αν δηλαδή ένα δικαστήριο για ένα θέμα έχει πάρει μια απόφαση “άλφα” και για το ίδιο περίπου θέμα ένα άλλο δικαστήριο έχει πάρει μια απόφαση διαφορετική, καλείται να πει ποιο από τα δύο δικαστήρια έχει δίκιο.
Ποτέ δεν έχει κληθεί το Ειδικό Δικαστήριο να δικάσει την άποψη της μειοψηφίας σε μια υπόθεση. Η άποψη της μειοψηφίας δικάζεται με τον κανονικό διαδικαστικό δικανικό τρόπο».
Ο Μανώλης Γλέζος τονίζει επίσης ότι «Κι ένα μάρκο να ήταν οφείλει να πληρώσει η Γερμανία για να μην επαναληφθούν παρόμοια ανοσιουργήματα».
«Γιατί όλοι οι άλλοι πήραν τις οφειλές και γιατί όχι η Ελλάδα; Πού είναι η Δικαιοσύνη; Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πιο λεηλατημένη χώρα; Δεν θέλουν να πληρώσει ο γερμανικός λαός, αλλά οι βιομηχανίες και το Δημόσιο, όπως έγινε με τους ομήρους» καταλήγει ο Μανώλης Γλέζος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...