Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Γερμανικό μαστίγιο στη Κύπρο: Άρνηση να πληρώσουν αυτά που είχαν υπολογίσει λάθος!

ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ;
Η Γερμανία πρώτα κατέστρεψε την Κύπρο ως χρηματοοικονομικό κέντρο - με την έγκριση και συμμετοχή φυσικά, της προδοτικής κυβέρνησης Ν.Αναστασιάδη και την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης Σαμαρά - και τώρα την πτωχεύει κανονικά αρνούμενη να αυξήσει την βοήθεια για την "διάσωσή" του νησιού με αποτέλεσμα ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα - υποτίθεται για την "διάσωσή" της - να χαθεί!...

"Η συμμετοχή με δέκα δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διάσωση της Κύπρου δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν θα αλλάξει, έστω κι αν οι ανάγκες της χώρας επανεκτιμηθούν προς τα πάνω", όπως ανακοίνωσε "ψυχρά" πριν λίγο η γερμανική κυβέρνηση.
Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κότε, δήλωσε πως "δεν υπάρχουν σχέδια ούτε αιτήματα να αυξηθεί αυτό το ποσό και ότι το θέμα "δεν είναι προς διαπραγμάτευση".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, δήλωσε: "Το διεθνές πιστωτικό πρόγραμμα περίπου δέκα δισ. ευρώ βρίσκεται βεβαίως πολύ ψηλά σε σχέση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας".
'Ετσι ο επαίτης και καταστοφέας του δεύτερου ελληνικού κράτους πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης εισέπραξε μια ... "ανοικτή παλάμη" αντί για τα 6 δισ. ευρώ που ζητούσε...
Το ερώτημα είναι πως θα επιβιώσει η Κύπρος, τώρα, καθώς οι εγκέφελοι της τρόικα είχαν προβλέψει ... 17 δισ. ευρώ για να καλύψουν την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και να την "φορμάρουν" στα μέτρα της Γερμανίας, ως τουριστικό, αποκλειστικά, κέντρο, καταστρέφοντας τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Οι Κύπριοι πολίτες είναι κατεστρεμμένοι, ούτε καν σκέψη δεν μπορεί να υπάρξει για πρόσθετα οικονομικά μέτρα. Η μόνη διέξοδος είναι η τιτλοποίηση των κοιτασμάτων, δηλαδή η προπώληση των εσόδων, μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα όχι λιγότερο του ενός έτους με αμφίβολα αποτελέσματα.
Μια δεύτερη λύση είναι η αύξηση του ποσοστού των κατασχέσεων στις δύο τράπεζες, Λαϊκή και Κύπρου.
Πρακτικά η Κύπρος μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός μηνός από τις ολέθριες και δικτατορικές αποφάσεις του Eurogroup (χωρίς την έγκριση της Βουλής ή των πολιτών) οδεύει προς το απόλυτο αδιέξοδο...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...