Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βοστόνη: Νεκρός ο ένας δράστης - Αναζητείται ο δεύτερος

ΑΘΗΝΑ 19/04/2013 

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη.

Νεκρός
είναι ο ένας από τους δύο υπόπτους, ενώ ο δεύτερος παραμένει ελεύθερος και επικίνδυνος, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με τη συμμετοχή 2.000 αστυνομικών....


Το Associated Press μετέδωσε ότι πρόκειται για αδέρφια από την Τσετσενία, που ζούσαν νομίμως στις ΗΠΑ για περίπου ένα χρόνο.

Ο ύποπτος που διαφεύγει ονομάζεται Τζόκαρ Τσαρνάεφ, είναι 19 ετών και ζούσε στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζούσε στην Τουρκία προτού



Το όνομα του νεκρού είναι Τάμερλαν Τσαρνάεφ και ήταν 22 ετών. Πληροφορίες που μετέδωσε το CNN αναφέρουν ότι φοιτούσε σε Κολέγιο της περιοχής, με φιλοδοξία να γίνει μηχανικός. Σταμάτησε τις σπουδές για ένα χρόνο με σκοπό να ασχοληθεί με την πυγμαχία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα δύο αδέλφια είναι ισλαμιστές, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό εάν επρόκειτο για φονταμενταλιστές.

Το NBC News μετέδωσε ότι οι δύο ύποπτοι είχαν "διεθνείς διασυνδέσεις" και "στρατιωτική πείρα".

Ο πρώτος ύποπτος αρχικά συνελήφθη μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών στην πόλη Ουότερταουν και κατόπιν εξέπνευσε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Είχε προηγηθεί δολοφονία αστυνομικού στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), με δράστες τους δύο υπόπτους. Ακολούθησε καταδίωξη που οδήγησε στο θάνατο του ενός δράστη.

Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι και οι δύο δράστες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη. "Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Έφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή", δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου, Μπεθ Ισραελ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δύο ύποπτοι σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στον μαραθώνιο και τις φωτογραφίες των οποίων δημοσίευσε νωρίτερα το FBI. Συγκεκριμένα, αυτός που έπεσε νεκρός είναι το άτομο με το μαύρο καπέλο, ενώ αυτός που διαφεύγει είναι αυτός που φοράει λευκό καπέλο.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό στην Ουότερταουν και σε μία μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτή προκειμένου να εντοπίσει τον δεύτερο ύποπτο.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού πραγματοποιούν έρευνες πόρτα-πόρτα για τον εντοπισμό του. Είναι ένοπλος και επικίνδυνος και εκτιμάται ότι φέρει πάνω του εκρηκτικά.

Από τους πολίτες ζητήθηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και να μην ανοίγουν σε κανέναν, εκτός εάν είναι αστυνομικός.

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης.

Πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχει σύλληψη και ενός ακόμη άνδρα, ο οποίος προσώρας αποκαλείται συνεργάτης και όχι ύποπτος.


Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και το ρεπορτάζ ανανεώνεται συνεχώς. Πατήστε εδώ

Το Reuters στο live blogging του ανάρτησε την παρακάτω φωτογραφία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον Τζόκαρ Τσαρνάεβ, σε προσωπική του ανάρτηση στα social media







Διαβάστε: Το FBI έδωσε φωτογραφίες των υπόπτων

Ο ύποπτος που διαφεύγει


Σε αυτή τη φωτογραφία απεικονίζεται ο δράστης- Αναρτήθηκε στο Facebook


Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του υπόπτου που διαφεύγει


Μία από τις πρώτες φωτογραφίες του υπόπτου που έδωσε το FBI
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...