Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Για τους νομάρχες

Από τον πρώην Νομάρχη, κ.Παναγιώτη Βλαχοσωτήρο, λάβαμε μια μακροσκελέστατη επιστολή, όπου εκτός από τα συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που τον στηρίζουν, για την αποφασιστικότητα με την οποία χειρίζονται την κρίση, μεταξύ άλλων αναφέρει:

*Η κρίσις δεν είναι μόνο οικονομική αλλά πολιτική, κοινωνική, ηθική και κυρίως διοικητική. Εχουμε φθάσει σε απαξίωση όλων των θεσμών. Η κοινωνία μας έχει μολυνθεί με απαράδεκτα συνθήματα και υπερβολικές κινητοποιήσεις. Η ανωτέρω κρίσις δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί χωρίς ενιαία και αποτελεσματική διοίκηση.
Πρότασή μου είναι να επαναλειτουργήσουν οι Νομαρχίες με νομάρχες ως εκπροσώπους της κυβερνήσεως με 4ετή θητεία, έπειτα από διαγωνισμό ενώπιον του Συμβουλίου επιλογής Νομαρχών.
Ο θεσμός του αιρετού Νομάρχη απέτυχε. Ο "Καποδίστριας" απέτυχε εν μέρει, ο δε "Καλλικράτης" εξ ολοκλήρου. Εφθασε στο σημείο να καταργήσει ακόμη και τις ιστορικές κοινότητες των νομών. Τα χωριά ερήμωσαν και οι δήμοι γέμισαν με αντιδημάρχους.
Τέλος, κύριε διευθυντά, νομίζω ότι γνωρίζετε και εσείς ότι οι ελπίδες όλων των πολιτών επαφίενται εις το έργον της κυβερνήσεως. Επιτρέψτε μου να τονίσω, ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και κυρίως από το εν γένει περιβάλλον και των τριών αρχηγών, διότι δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το έργο προηγουμένων δημοκρατικών κυβερνήσεων ανεκόπη από δικούς τους ανθρώπους».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...