Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Κερατέα -Γραμματικό– Σκουριές: Βρες τις διαφορές !!!


Τι συνδέει αυτές τις μικρές κοινωνίες εκτός από τις αστυνομικές επιχειρήσεις εσωτερικής κατοχής; Μα φυσικά το όνομα του επιχειρηματία που βρισκόταν και βρίσκεται πίσω από τα δύο μεγάλα έργα.

Πίσω από τα σκουπίδια και τον χρυσό ο παρονομαστής του κέρδους έχει το ίδιο όνομα. Όσο για τις διαφορές ας αρκεστούμε σε μία...

Τι διδάχθηκαν οι έχοντες…οικονομικά συμφέροντα από τα πάθημα της Κερατέας; Αυτό που κατάλαβαν από τη μάχη των Μεσογείων είναι πως δεν μπορείς να κερδίσεις μια μάχη σε τοπικό επίπεδο αν έχεις απέναντί σου ένα συγκροτημένο και μαζικό μέτωπο αντίστασης.

Δεν μπορείς να κατακτήσεις ένα κάστρο χωρίς να χρησιμοποιήσεις έναν Δούρειο Ίππο.

ΜΑΤ στο Γραμματικό

Τα διδάγματα της Κερατέας έγιναν πράξη στη Χαλκιδική. Πρωταρχική κίνηση ήταν ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας, σπάζοντας εκ των έσω την καθολικότητα των αντιδράσεων.

Διαμέσου Πάχτα οι “επενδυτές” της Χαλκιδικές έδωσαν αυτό που δεν έδωσαν πριν δύο χρόνια στην Κερατέα. ‘Εδωσαν μεροκάματα. Έδωσαν θέσεις εργασίας, κερδίζοντας έτσι έναν έτοιμο στρατό υποστήριξης εντός του κάστρου.

Κατάφεραν και ράγισαν το μέτωπο δημιουργώντας μια εσωτερική αντιπολίτευση στο εσωτερικό της τοπικής κοινωνίας. Αυτό ήταν το μάθημα που πήραν μετά το πάθημα της Κερατέας.

Η μάχη πλέον είναι διμέτωπη. Αυτοί που αντιστέκονται στην χρυσή ευκαιρία της επένδυσης δεν έχουν απέναντί τους μόνο έναν στρατό με στολές και μικρόφωνα αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους το γείτονα και το μεροκάματό του.

Ο Δούρειος Ίππος βρίσκεται εντός των τειχών…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...