Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Άρον - άρον στην προανακριτική ο Παπανδρέου!

Τα... θολώνει ξανά για τη λίστα ο Διώτης
 «Δεν ισχύουν τα περί βίαιης προσαγωγής του κ. Παπανδρέου στην προανακριτική επιτροπή. Ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί αλλά δεν έχει προγραμματιστεί το πότε», αναφέρουν τόσο το προεδρείο όσο και τα μέλη της μετά τα email που κατέθεσε στην επιτροπή ο κ. Ιωάννης Διώτης και τα οποία φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό να ενημερώνεται στενά για τον χειρισμό της υπόθεσης....

Πάντως, ο κ. Διώτης κατά την σημερινή του κατάθεση επιχειρεί να θολώσει τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα που δημιουργεί η ηλεκτρονική αλληλογραφία του με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η οδηγεί  τα περισσότερα μέλη της προανακριτικής επιτροπής στην εκτίμηση ότι «η λίστα Λαγκάρντ αποτέλεσε αντικείμενο χειρισμού υψηλού επιπέδου. Φαίνεται ότι τον χειρισμό της τον παρακολουθούσε στενά η ΕΥΠ και ο τότε πρωθυπουργός». Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας φέρεται να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αν ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος για τον χειρισμό της λίστας και πως ζήτησε συνάντηση με τον κ. Κώστα Μπίκα «προκειμένου να με ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η λίστα στην Ελλάδα και όχι για το πώς θα την επεξεργαστεί το ΣΔΟΕ».

Επιπροσθέτως, ο κ. Διώτης φέρεται να είπε ότι στις 22.8.2011 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την φοροδιαφυγή στην οποία συμμετείχαν οι «Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλος, Η. Πλασκοβίτης, Ρ. Βάρτζελη, Χρ. Παπουτσής, Π. Οικονόμου και Μιλ. Παπαϊωάννου». Σύμφωνα με τον μάρτυρα στην σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα των ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες χωρίς όμως να γίνει αναφορά στην λίστα Λαγκάρντ!

«Το στικάκι δεν υπέστη αλλοίωση από τα δικά μου χέρια»
Εκτός αυτών, ο κ. Διώτης σημείωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του απέστειλε το usb «με τον φρουρό του ή τον κλητήρα του υπουργείου. Το έστειλε ατυπα. Ούτε κανένα διαβιβαστικό το συνόδευε ούτε τίποτα άλλο. Απλώς η πληροφορία…»

Επιπροσθέτως, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η αλλοίωση στην λίστα είχε γίνει από τον προκάτοχό της και όχι από τον ίδιο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που έκανε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η «εξαφάνιση» των συγγενών του πρώην υπουργού έγινε  από τις 30.9.2010 έως την 8.7.2011, δηλαδή την περίοδο που το υλικό είχαν στα χέρια τους ο κ. Παπακωνσταντίνου και στην συνέχεια ο κ. Διώτης. Πάντως ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστήριξε ότι «αυτό το στικάκι δεν υπέστη καμία μεταβολή στο χρονικό διάστημα από την παραλαβή του από εμένα μέχρι την παράδοση του πάλι από εμένα. Όσο ήταν στα χέρια μου, δεν υπέστη καμία μεταβολή. Θα είχε εντοπισθεί από την πραγματογνωμοσύνη. Η νόθευση, λοιπόν, αυτή που απεδόθη σε εμένα υπό μορφή υπονοιών είναι η απάλειψη αυτών των στοιχείων. Έγινε γνωστό ότι την 29η προς 30η Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή έφτασε, καθ’ ον τρόπο έφτασε, αυτό το στοιχείο, ανοίχτηκε και -δεν γνωρίζω αν είναι ακριβώς- έγιναν συγκεκριμένες αναζητήσεις με λέξεις όπως Παπακωνσταντίνου ή όπως Παπανδρέου ή όπως Κοζάνη, δεν θυμάμαι τι άλλο» και πρόσθεσε «Παρέλαβα 2.059. Όπως το παρέλαβα, έτσι το παρέδωσα δηλαδή. Άρα όσο καιρό ήταν στην κατοχή μου, δεν υπέστη καμία αλλοίωση».

Η προανακριτική (ξανα) καλεί τον Μπίκα
Πλέον το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας επαναφέρει το θέμα της εμπλοκής ή μη της ΕΥΠ στην υπόθεση. Για τον λόγο αυτό τα μέλη της προανακριτικής αποφάσισαν να ξανακαλέσουν άμεσα για εξηγήσεις των πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Κωνσταντίνο Μπίκα. Η κατάθεσή του αναμένεται αύριο ή την επόμενη Δευτέρα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...