Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πού το πάνε οι Γερμανοί και οι αδύναμες ηγεσίες του νότου

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
pou-to-pane-oi-germanoi-kai-oi-adunames-igesies-toy-notoy

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι Γερμανοί αισθάνονται πανίσχυροι και θέλουν να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη με οποιαδήποτε τίμημα. Ελέγχουν απολύτως την ΕΚΤ, τις κυβερνήσεις σε νότο και Βορρά αλλά και τις Βρυξέλλες. Ανεξάρτητα από την απόφαση το πλήγμα που έχει δεχτεί η κυπριακή οικονομία είναι ανυπολόγιστο, το αν θα είναι και μοιραίο θα αποδειχτεί στη συνέχεια....
   

Το σχέδιο των Γερμανών και του ΔΝΤ ξεδιπλώνεται, ξεπερνώντας κάθε όριο, το τελευταίο επεισόδιο είναι το τραγικότερο με την εκδικητική μανία Μέρκελ-Σόιμπλε να ξεσπά σε όποιον δεν σκύβει το κεφάλι και αντιστέκεται, τον στήνουν στον τοίχο και τον εκτελούν, όπως ακριβώς έκαναν και στην κατοχή οι ΝΑΖΙ εκτελώντας τους αγωνιστές.

Στο ίδιο έργο θεατές με τον κακό και τον καλό χωροφύλακα, αυτή τη φορά το ΔΝΤ ζητάει περισσότερα, παρεμβαίνει η Ευρώπη και η οδυνηρή λύση πασάρεται ως η καλύτερη και μετά, μάλιστα,  από ένα θρίλερ δήθεν διαπραγματεύσεων. Ευτυχώς γλιτώσαμε τα χειρότερα ψιθυρίζουν όλοι και η ζωή συνεχίζεται μέχρι τα επόμενα χειρότερα…

Αυτή τη φορά εκτελούν την Κύπρο που την αφήνουν χωρίς καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα εκβιάζοντας τη βούληση του κυπριακού λάου απειλώντας την με χρεοκοπία. Εικόνες που έρχονται από το παρελθόν, και όχι σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση σε καιρό ειρήνης.  
 
Οι μεθοδεύσεις και οι αποφάσεις του Eurogroup είναι άθλιες και στην ουσία τους αντιευρωπαϊκές.

Εφαρμόστηκαν δύο μέτρα και δύο σταθμά αν αντιπαραβάλουμε τις περιπτώσεις Ιρλανδίας και Κύπρου.

Η Γερμανία ως «κατοχική» δύναμη της Ευρώπης λειτουργεί λογιστικά αδυνατώντας να καταλάβει ότι βάζει φωτιά στα θεμέλια της Ευρώπης.

Το τελευταίο διάστημα κατακλυζόμαστε από δηλώσεις των ισχυρών του Βορρά αλλά και των αδύναμων ηγεσιών του νότου με βασικό συμπέρασμα ότι για όλα φταίνε οι Κύπριοι και άλλη λύση δεν υπήρχε.

Προβοκάτσιες και αναπάντητα ερωτήματα για την Κύπρο  

Οι ηγέτες της Ευρώπης πότε ακριβώς κατάλαβαν ότι στην Κύπρο είχε δημιουργηθεί μια τραπεζική φούσκα;
Πριν ή μετά την ένταξή της στο Ευρώ;

Γιατί δέχτηκα την Κύπρο στο Ευρώ;

Αφού ενοχλούνται από τις φούσκες, τι θα πράξουν με το Λουξεμβούργο;

Και στην Ιρλανδία υπήρχε τραπεζική φούσκα. Γιατί όταν μπήκε στο μνημόνιο, δεν κουρεύτηκαν οι καταθέσεις;

Και αν αύριο θεωρήσουν ότι και στην Ελλάδα έχουμε τραπεζική φούσκα; Τι θα γίνει;

Επειδή είναι της μόδας το σχέδιο Β, μπορούν οι φοβεροί τεχνοκράτες του Σόιμπλε να μας παρουσιάσουν τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ της Κύπρου από τη λύση που προτείνουν;

Η Ιαπωνική επενδυτική τράπεζα Νομούρα κάνει λόγο για 20%! Πως θα καλυφθεί, με νέα μέτρα; Επομένως αυτές οι αποφάσεις είναι μόνο η αρχή για τη μαρτυρική Κύπρο!

Μετά το όποιο κούρεμα και το ασφυκτικό μνημόνιο θα ακολουθήσει αύξηση της ανεργίας και βαθιά ύφεση.

Η κυπριακή οικονομία θα μπει σε ένα σπιράλ καθόδου και χωρίς δημοσιονομικά εργαλεία αλλά και νομισματικές επιλογές μέχρι το φθινόπωρο θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέο κούρεμα αλλά και σε μειώσεις μισθών και συντάξεων ενώ παράλληλα θα απαιτηθεί από την Τρόικα και τέλος στην ακίνητη περιουσία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα μιλάει για συστημικό κίνδυνο στις αναδυόμενες χώρες, οι Γερμανοί σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί;    

Η λύση που προσφέρεται στην Κύπρο είναι η καταστροφή του Τραπεζικού της συστήματος, ποιο είναι το σχέδιο αναπλήρωσης αυτής της απώλειας;

Αυτό που επαναλαμβάνουν μονότονα είναι ότι δεν υπήρχε άλλη λύση από το κούρεμα των καταθέσεων, χωρίς φυσικά να υπάρχει ιστορικό προηγούμενο.

Στην Αθήνα κάποιοι πανηγυρίζουν λέγοντας ότι αν η Κύπρος δεν μπορούσε να βρει τα 17 δις που θα βρίσκαμε εμείς τα 200 δισ; Μάλιστα αυτά τα λένε βουλευτές και Υπουργοί της ΝΔ, δηλαδή  καλά έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου και μας έβαλε στο μνημόνιο;

Τότε γιατί ΝΔ καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο;

Ουσιαστικά σπρώχνουν την Κύπρο σε μνημόνια και υπέρογκους δανεισμούς, «καίγοντας» κάθε δική της δυνατότητα ανάπτυξης με αποτέλεσμα την υπερχρέωση που θα φέρει ύφεση και νέα μέτρα και ως καλοί «τοκογλύφοι», στο τέλος, θα βάλουν στο χέρι τα ενεργειακά κοιτάσματα.

Κανείς δεν διαφωνεί ότι πρέπει να αλλάξει το μοντέλο οικονομίας της Κύπρου, αλλά είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο αυτό απαιτήθηκε. Βίαια, εκβιαστικά και υπό ασφυκτική πίεση, τρόπος ανήθικος που δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο όταν αφορά... εταίρους και δήθεν ισότιμα μέλη ένωσης.

Το μόνο που έχουν να περιμένουν οι Κύπριοι δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, μιζέρια, εξαθλίωση και υποβάθμιση της καθημερινότητας τους.

Και όσοι σήμερα επιχαίρουν για το αδιέξοδο που βρίσκεται η Κύπρος αποδεικνύουν την αισχρότητα, τον κυνισμό, την υστεροβουλία και την εκδικητική μανία τους, ας γνωρίζουν ότι ανοίγει μια επικίνδυνη πόρτα που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και την Ελλάδα.

Η κατάληξη θα είναι ένα νέο Σχέδιο Ανάν που θα ‘ρθει σύντομα να ολοκληρώσει το καταστροφικό σχέδιο για την Κύπρο.   

«Χίλια χρόνια χρειάζονται για να φτιάξεις ένα κράτος και μια ώρα για να το γκρεμίσεις»: Λόρδος Βύρων, άγγλος ποιητής και φιλέλληνας.

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...