Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Αναστασιάδης προς Μέρκελ: Η απόφαση δεν θα περάσει από τη βουλή!

Χθες της είχε στείλει... χαιρετίσματα

Επαφές με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μεταξύ των οποίων ο επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ. Σήμερα αναμένεται να ...
έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν και νέα συνομιλία με Α. Μέρκελ.
Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η απόφαση του Eurogroup δεν θα περάσει από την Κυπριακή Βουλή.
Ο κ.Αναστασιάδης επιχειρεί να διαμορφώσει ένα ευνοϊκότερο κλίμα, το οποίο να βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις που διατύπωσε στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.
Πριν μιλήσει με την κ. Μέρκελ, ο κ. Αναστασιάδης της είχε στείλει και ένα μήνυμα, εκφράζοντας, με ειρωνικό τρόπο, την πικρία του για τον εκβιασμό που υπέστη στο Eurogroup.
Όπως μετέδωσε το Mega, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες από την Κύπρο και το περιβάλλον του Κύπριου προέδρου, ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν και τον ευρωβουλευτή Έλμαρ Μπροκ, που είναι στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ.
Εστειλε λοιπόν μέσω τρίτων το ακόλουθο μήνυμα προς τη Γερμανίδα καγκελάριο: «Όταν σας προειδοποιούσα ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή, για να εγκρίνει τη συμφωνία, δεν ακούγατε και επιμένατε. Να δώσετε χαιρετίσματα στην κυρία Μέρκελ».
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...