Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Φεύγει η Αλέκα, έρχεται η Λιάνα;


Θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ θέτει η Λιάνα Κανέλλη


Φεύγει η Αλέκα, έρχεται η Λιάνα;Ανοιχτό άφησε το θέμα της ανανέωσης στην ηγεσία του ΚΚΕ η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, καθώς, όπως υποστήριξε στη ΝΕΤ, «το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωση ηγεσίας»...


Η κ. Κανέλλη μιλώντας στην τηλεόραση της δημόσιας τηλεόρασης -στην εκπομπή «Επτά»- και σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι το ΚΚΕ χρειάζεται ανανέωση.
«Το ίδιο το κόμμα απαιτεί ανανέωσης ηγεσίας. Οπως οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων», είπε. Η αναφορά αυτή της κ. Κανέλλη καταδεικνύει τον εσωτερικό διάλογο που διεξάγεται στο εσωτερικό του ΚΚΕ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις αρχές Απριλίου. Σημειώνεται ότι και η κ. Αλέκα Παπαρήγα -η μακροβιότερη γραμματέας του κόμματος- στις τελευταίες συνεντεύξεις στα ΜΜΕ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.
Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη άφησε να εννοηθεί ότι δεν ξέρει αν θα εκλεγεί στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Κανέλλη επεσήμανε στη συνέντευξη στη ΝΕΤ ότι «οι αλλαγές δεν είναι ζήτημα προσώπων». Η σημείωση αυτή μπορεί να σημαίνει συνολικότερη συζήτηση και για την πολιτική του ΚΚΕ.

Η κ. Κανέλλη ρωτήθηκε και για τις απολύσεις στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης». «Δίκαιη απόλυση δεν υπάρχει πουθενά», είπε η κ. Κανέλλη για να συμπληρώσει ωστόσο τα εξής: «Οι απολύσεις στον -Ριζοσπάστη? είναι διαφορετικές από τις άλλες, γιατί το ΚΚΕ δεν είναι Βατικανό του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και η Αλέκα δεν είναι Πάπας»... Πρόσθεσε δε πως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι και οι απολυμένοι του «Ριζοσπάστη» βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...