Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δολοφονία τριών μελών του PKK στο Παρίσι

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;

Πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά γύρω από τη σκοτεινή δολοφονία τριών γυναικών κουρδικής καταγωγής στο Κουρδικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι εμπλέκεται κάποιο «παρακλάδι» της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, με αφορμή ...
την εν εξελίξει διαπραγμάτευση κατάπαυσης του πυρός που διεξάγεται μεταξύ Άγκυρας και PKK.
Μια εκ των τριών δολοφονηθέντων γυναικών είναι η 54χρονη Σακινέ Τσανσίζ, γνωστή με το αντάρτικο ψευδώνυμο «Σάρα», η οποία αποτελεί ιδρυτικό μέλος μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και άλλους Κούρδους αυτονομιστές, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) το 1978.
Είχε συλληφθεί και φυλακιστεί σε τουρκικές φυλακές επί σειρά ετών ενώ στη συνέχεια συνέχισε την αντιστασιακή της δράση στην κοιλάδα Μπεκάα της Συρίας και κατέληξε στη Γερμανία όπου υπάρχουν μεγάλες οργανώσεις Κούρδων μεταναστών.
Οι σοβαρές αντιπαραθέσεις που είχε πρόσφατα η Τσανσίζ, με την ηγεσία του PKK, τροφοδοτούν σενάρια για εσωτερικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κούρδων που δεν επιθυμούν την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών, οι οποίες διεξάγονται την περίοδο αυτή μεταξύ PKK και τουρκικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή και του έγκλειστου ηγέτη των κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Εκδοχή που υιοθέτησε η τουρκική κυβέρνηση δια στόματος του αντιπροέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αντίθετα το PKK κατηγορεί τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως υπαίτιες για την τριπλή δολοφονία των μελών της με απώτερο σκοπό να διαταραχθούν οι συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός.
Το τουρκικό παρακράτος που ως γνωστόν συνδέεται με το επίσημο κράτος, εφαρμόζει εδώ και χρόνια διάφορες μεθόδους για την καταστολή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν μεταξύ των οποίων και δολοφονίες στις οποίες εμπλέκονται άμεσα και εν ενεργεία μέλη των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...