Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Κορυφή του παγόβουνου της κλεπτοκρατίας η λίστα Λαγκάρντ

«Το 2013 θα είναι η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής»

Ως κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι αποτέλεσε την βασική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας...


Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος, την περιπτωσιολογία δηλαδή, ποιος παρέλαβε τη λίστα, ποιος το CD, ποιος το αντέγραψε».

«Εδώ έχουμε μονάχα ένα μέρος μιας στρατηγικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την στηρίζουν όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να βρίσκεται σε φορολογική ασυλία το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία σε αυτό τον τόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύστασης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη υπόθεση, ο κ. Τσίπρας το κόμμα του δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να «χτυπήσει» προσωπικά τον κ. Βενιζέλο.

«Αυτό που απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, να υπάρξει η δικαιοσύνη που αναζητά ο ελληνικός λαός» ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένε και δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Όσον αφορά στο 2013 και τις «μάχες» που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς το πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση, ταυτισμένη απόλυτα με τις μνημονιακές συνταγές και τις κατευθύνσεις της τρόικας έχει έρθει σε αδιέξοδο.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι το 2013, πέρα από μια δύσκολη χρονιά, η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος. Θέλουμε να αλλάξουμε όχι μονάχα την ασκούμενη πολιτική, θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...