Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κόντρα στη Βουλή για το φορολογικό

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης


Άγρια κόντρα που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες εξελίσσεται στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται και ψηφίζεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Να σημειωθεί ότι στις 18:00 είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και δεν αποκλείεται να απαντήσει στην χθεσινή ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ». Αλλωστε, ο ...κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, φρόντισε να δώσει  ένα πρώτο δείγμα τον προθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που ασκεί την πιο άγρια τρομοκρατία και υιοθετεί μεθόδους βίας. Καταστρατηγείτε την Βουλή και παράγετε άνομα αποτελέσματα». Ο έτερος εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στις 7 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που μπαίνουν στην Βουλή με διαδικασίες εξπρές  μίλησε για «νομοθετική ξεφτίλα».

Πέραν αυτών, από την πλευρά  του κυβερνητικού συνασπισμού, η ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε διαφοροποίηση κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το 2ο άρθρο που αφορά την φορολόγηση τραπεζικών καταθέσεων και επισήμανε ότι ««αν δεν υπάρξει μέχρι το τέλος συγκερασμός απόψεων και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων, η ΔΗΜΑΡ θα διαφωνήσει».

Εκνευρισμό, εξέφρασε και ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσε το κόμμα του. «Βάρβαρο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η κυρία Αλέκα Παπαρήγα επιχειρηματολογώντας ότι οδηγεί την μεγάλη πλειοψηφία σε φοροδιαφυγή.

Από την άλλη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επέμεινε στην αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου και υποστήριξε ότι «Θα πεθάνουν Έλληνες γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να εκτελέσει τις εντολές της τρόικας και να φορολογήσει βαριά το πετρέλαιο θέρμανσης».
Στα... κάγκελα οι υπάλληλοι της Βουλής
Πάντως, μια έντονη φημολογία στους διαδρόμους της Βουλής, περί νέας διάταξης για τους υπαλλήλους της Βουλής, η οποία θα εξομοιώνει μισθούς και επιδόματα με τις αποδοχές των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων κινδυνεύει να τινάξει την συνεδρίαση στον αέρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, υπήρξε πρόθεση να εξομοιωθούν οι πάσης φύσης αποδοχές των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων με αυτές των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών. Ρύθμιση που ικανοποιούσε όλες τις πλευρές. Παρά ταύτα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις 7 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να κατατεθούν σήμερα στην Βουλή θα υπάρχει διάταξη τροποποιημένη σχέση με την παραπάνω ανακοίνωση καθώς οι μισθοί και επιδόματα θα προσαρμοστούν γενικά αυτούς του υπόλοιπου δημοσίου. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, οι υπάλληλοι προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...