Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Bόμβα-μήνυμα στο "Mall"

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013, 15:00


Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall, της Αττικής Οδού και του παρακείμενου σταθμού του προαστιακού «Νερατζιώτισσα» επικεντρώνει αυτήν την ώρα την έρευνά της η Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να ανιχνεύσει τις κινήσεις των βομβιστών....

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας σημειώθηκε στις 10.45, ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 09.59 στη «Ζούγκλα» και τέσσερα λεπτά νωρίτερα στην «Ελευθεροτυπία».

Οι δράστες έδωσαν χρονικό περιθώριο 48 λεπτών για την εκκένωση του εμπορικού κέντρου, χρονικό διάστημα που κρίνεται υπεραρκετό από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Η βόμβα τοποθετήθηκε σε κάδο απορριμμάτων στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου, κάτω από τη σκάλα που οδηγεί από το υπόγειο στο ισόγειο του κτιρίου.

Η εκρηκτική ύλη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι η ζελατινοδυναμίτιδα, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ωρολογιακός μηχανισμός. Το ωστικό κύμα από τη χαμηλής ισχύος έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση γυψοσανίδων. Κομμάτια τους τραυμάτισαν πολύ ελαφρά δύο άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του Mall, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ για να πάρουν σχεδόν αμέσως εξιτήριο.

Η βομβιστική ενέργεια συνέβη λίγα λεπτά πριν από την έναρξη των πεζών περιπολιών των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., πράγμα που -ως φαίνεται- το γνώριζαν οι δράστες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του επιτελείου της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι δράστες δεν επιθυμούσαν να υπάρξουν θύματα.

Το τηλεφώνημα στη zougla.gr

Στις 09.59 το πρωί της Κυριακής άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στη zougla.gr και ανέφερε ότι σε 48 λεπτά θα εκραγεί ισχυρός μηχανισμός στο εσωτερικό του Mall. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης.

Ο άγνωστος είπε τα εξής: «Έχει τοποθετηθεί ισχυρός μηχανισμός στο εσωτερικό, επαναλαμβάνω, στο εσωτερικό του Mall. Να εκκενωθεί ο σταθμός "Νερατζιώτισσα" και η Ανδρέα Παπανδρέου. Να εκκενωθεί ο σταθμός. Δεν είναι φάρσα, θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης».

Η πληροφορία ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης αποτελεί αυτήν την ώρα και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία αναμένει με αγωνία τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης των δραστών.



To xρονικό

Η έκκρηξη σημειώθηκε στις 10.45 στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου «The Μall Αthens» Αμαρουσίου.

Από θραύσματα επήλθε ο μικροτραυματισμός δύο ανδρών της ασφάλειας του Mall (σεκιούριτι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ (σ.σ.: πήραν εξιτήριο το μεσημέρι), ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά καταστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες τραυματίστηκαν την ώρα που ανέβαιναν από το υπόγειο του κτιρίου στο ισόγειο, από γυψοσανίδες που εκτινάχθηκαν λόγω του ωστικού κύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο χαμηλής ισχύος μηχανισμός τοποθετήθηκε δίπλα από ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, σε κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν από το υπόγειο στον πρώτο όροφο του καταστήματος. video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...