Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Εικόνες - σοκ με τους άστεγους στην Αθήνα ( Vid)



Το πολικό ψύχος φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια τις δραματικές συνθήκες με τις οποίες αναγκάζονται να ζουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν στέγη. Το κοινωνικό αυτό φαινόμενο έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας, με τους περισσότερους από αυτούς μάλιστα, να είναι Έλληνες....


Οι άστεγοι έχουν κατακλύσει τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας . Η οικονομική κρίση τους έχει οδηγήσει, να ζούνε στο δρόμο. Περιφέρονται σαν σκιές και κοιμούνται όπου βρουν, σε υπόστεγα και σε παγκάκια. Ενώ πολλοί, τις νύκτες επισκέπτονται κάποιο νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να βρουν λίγη ζεστασιά.



Ειδικά όμως αυτές τις ημέρες, που το κρύο είναι τσουχτερό, καλούνται να επιβιώσουν με θερμοκρασίες κοντά στους μηδέν βαθμούς, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερο από ποτέ, βοήθεια.



Σοκαριστικές εικόνες από τις ουρές για λίγα ρούχα και τρόφιμα

Το μέγεθος της φτώχειας στην Αθήνα αποτυπώθηκε στην οδό Σοφοκλέους, εκεί όπου ο δήμος μοίρασε τρόφιμα, αλλά και μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια σε αυτούς που τα έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Στην γκρίζα και παγωμένη πρωτεύουσα, τα περιστατικά είναι εκατοντάδες και οι προσπάθειες ώστε να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές, πολλές. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, οι Έλληνες Γιατροί Του Κόσμου, εθελοντές, αλλά και διάφοροι φορείς προσπαθούν όσο το δυνατόν, για να βοηθήσουν αυτούς τους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο.



Οι εικόνες είναι απλά σοκαριστικές:



Τέσσερα καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα

Λόγω της κακοκαιρίας, θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε καταφύγια:

• Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας

• Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6

• Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης

• Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...