Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τι απαντά στον Ε. Βενιζέλο ο Α. Λοβέρδος για τη διαγραφή του

  Τι απαντά στον Ε. Βενιζέλο ο Α. Λοβέρδος για τη διαγραφή του Φωτογραφία αρχείου
Με αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος, απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην διαγραφή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Σε δήλωσή του τονίζει ότι η διαγραφή του είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο, ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος κινήθηκε πάντα θεσμικά και δημόσια και βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στην παράταξη, σε πολύ δύσκολες εποχές....

Η απάντηση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:
«Στηρίζω την κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει το εθνικό και πολιτικό μου καθήκον. Το καθήκον όλων μας απέναντι στην πατρίδα και στους πολίτες. Έχω ξεκαθαρίσει, πως ασκώ τα καθήκοντά μου με αίσθηση ευθύνης, δίχως να αποδέχομαι κυβερνητικά ή κομματικά ανταλλάγματα.
Απέδειξα πολλές φορές με τον πιο σαφή τρόπο, πως μπορώ να διακρίνω και να προτάσσω τη συνοχή και την ενότητα της παράταξης, έναντι του εύκολου δρόμου των προσωπικών επιδιώξεων. Κινήθηκα πάντα θεσμικά και δημόσια. Βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στην παράταξή μας, σε πολύ δύσκολες εποχές.
Είμαι, λοιπόν, ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα αυτό. Πάλεψα μαζί με τους συντρόφους μου σε καλές, αλλά και τραγικά δύσκολες στιγμές. Η διαγραφή είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης, έχει πολιτικά υπεύθυνους, καθώς και ονοματεπώνυμο.
Ο εγκλωβισμός δυνάμεων σε μονοκομματικές διαδικασίες, που αποτυπώνουν συσχετισμούς, δίχως αντιστοίχηση στο λαό και την κοινωνία, πρέπει να αποφευχθεί. Τιμώ όλους τους πολίτες που εξακολουθούν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ. Θα ξανασυναντηθούμε. Η Δημοκρατική Παράταξη, ωστόσο, οφείλει να απευθύνεται στην πλειοψηφία του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και να φιλοδοξεί κάποια στιγμή και πάλι να μιλήσει για λογαριασμό της.
Με τη σημερινή πρωτοβουλία δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ενοποίησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, των δυνάμεων της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, των προοδευτικών ανθρώπων αυτού του τόπου. Οφείλουμε να καταλήξουμε σε κοινές θέσεις άμεσης δράσης για το καλό των πολιτών που δοκιμάζονται, οι οποίοι δεν έχουν αντοχή, χρόνο κι ελπίδα. Όλα τα υπόλοιπα, που αφορούν τη δημιουργία κόμματος, την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας θα καθοριστούν στη συνέχεια, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, που θα ενώνουν, αλλά δεν θα εγκλωβίζουν.»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...