Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Παράθυρο ελπίδας για το μνημόνιο άνοιξε η Ρωσία για την Κύπρο

Παράθυρο ελπίδας για το κυπριακό μνημόνιο άνοιξε χθες η Ρωσία διά στόματος του Προέδρου της, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η χώρα του να συμμετάσχει στην λύση που θα αποφασιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στις Βρυξέλλες σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και εάν η Ρωσία είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια συμφωνία, ο κ. Πούτιν υπογράμμισε κατ' αρχήν ότι με το θέμα ασχολείται το Υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο είπε, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου οφείλουν να καθορίσουν τους κανόνες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης γιατί εμείς δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα να παρεμβαίνουμε τώρα σε αυτή τη διαδικασία.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είπε ότι το θέμα της Κύπρου συζητείται και αντιμετωπίζεται στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.
Γνωρίζουμε τις σχέσεις Ρωσίας-Κύπρου, αλλά εναπόκειται στις δύο κυβερνήσεις να συζητήσουν μεταξύ τους για τον πιθανό τρόπο βοήθειας, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...