Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σοκ: 837 απόπειρες αυτοκτονίες στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 λέει ο Νίκος Δένδιας Πηγή: Σοκ: 837 απόπειρες αυτοκτονίες στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 λέει ο Νίκος Δένδιας |

Συγκλονίζουν τα στοιχεία του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολιτη Νίκος Δένδιας για τις απόπειρας αυτοκτονίας στη χώρα μας από τον Μάιο του 2010 ως σήμερα, που έφτασαν τις 837.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του...
ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Βασίλη Κυριακάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη. Οι βουλευτές εκτιμούσαν πως η πολιτική του Μνημονίου, η φτώχεια και η ανεργία έχουν ωθούν όλο και περισσότερους Έλληνες στη σκέψη της αυτοκτονίας. Απαντώντας ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έχει αποφασιστεί η σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου, η οποία θα έχει ως έργο να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό και επιστημονικό πλαίσιο και να καθορίσει την ακολουθητέα διαδικασία- βασικές ενέργειες (μνημόνιο ενεργειών), από νομικής και επιστημονικής πλευράς αλλά και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Δένδιας για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι το φαινόμενο των αυτοκτονιών οφείλεται σε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, διαβιβάστηκαν στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τα οποία προέκυπτε ότι από τον Ιανουάριο του 2009 ως τις 23 Αυγούστου του 2012 οι απόπειρες αλλά και οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ανέρχονται σε 3.124 πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...