Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αμερικάνικο ενδιαφέρον για ξενοδοχείο 500 κλινών στο Μαραθώνα

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Αμερικάνικο ενδιαφέρον για ξενοδοχείο 500 κλινών στο Μαραθώνα
Η δημιουργία ξενοδοχείου 500 κλινών στην περιοχή του Μαραθώνα, ενδιαφέρει αμερικάνους επενδυτές, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Ν. Καραχάλιο ο οποίος το ανέφερε στην έναρξη του συνεδρίου για την προώθηση της αειφορίας στον τουριστικό κλάδο που διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τη Δευτέρα...

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μια περιοχή της Αττικής που έχει μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον.
Η σύνδεση των πολιτιστικών πόρων της χώρας με το τουριστικό προϊόν υπογραμμίστηκε πρόσφατα στο συνέδριο «Η Ελληνική Οικονομία» που διοργάνωσε για 23η χρονιά το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο πρόεδρος του Bondholder Communication Group κ. Ρόμπερτ Απφελ επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η αξιοποίηση της αρχαίας κληρονομιάς, παρουσιάζοντας ένα ειδικά διαμορφωμένο σχέδιο με προϋπολογισμό από 1,1 δις ευρώ έως 4,28 δις ευρώ.
Στόχος του είναι η παράταση της διαμονής των επισκεπτών στην Αθήνα κατά μία ημέρα, υπολογίζοντας το οικονομικό όφελος στα 430 εκατ. ευρώ ετησίως, με τη δημιουργία της «Παναθηναϊκής οδού» στην οποία θα συνδέονται αρχαιολογικοί χώροι στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, ενώ υποστήριξε την υποτονική αξιοποίηση ιστορικών σημείων, όπως η Ακαδημία Πλάτωνος και ο Μαραθώνας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...