Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Φυσικό αέριο και πετρέλαιο 1,3 τρισ. νοτίως της Κρήτης!

platforma-petrelaiou-660[1]ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ- ΕΑΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…



Με τίτλο: “Απόρρητη εισήγηση στον Πρωθυπουργό” κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία φέρει στη δημοσιότητα έγγραφο τριών επιστημόνων για τα πετρέλαια. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό έγγραφο -που έχει παραδοθεί στον Αντώνη Σαμαρά- “από 270 δις έως και 1,3 τρις δολάρια αποτιμούν οι κ.κ Κονοφάγος, Λυγερός και Φώσκολος…

 ( ο τελευταίος είχε αποκαλύψει την παράδοση υπομνήματος κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού στην εκπομπή του Σεραφείμ Κιτρώτσου στον Real Fm) το όφελος της χώρας από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και, ίσως, πετρελαίου στην περιοχή νοτίως της Κρήτης.
550_334_193843[1]
 
Η έκθεση αυτή που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο , Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων .
Σύμφωνα με την Real News, η έκθεση παραδόθηκε από τους ίδιους τους καθηγητές στα χέρια του πρωθυπουργού, λίγο μετά τις εκλογές του Ιουνίου και κατόπιν δικού του αιτήματος, και επισημαίνεται ότι η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.
Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίζονται νότια της Κρήτης μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 270 δισ. δολαρίων ενώ εαν συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου το όφελος θα εκτιναχθεί στα 1,3 τρισ. δολάρια
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την έκθεση της Deutsche Bank που έκανε λόγο για γεωλογικές έρευνες που αν επαληθευτούν, θα «χαρίσουν» στην Ελλάδα σημαντικά κέρδη από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της.
Στο ρεπορτάζ της η Realnews αποκαλύπτει και “σε ποιόν ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς το ρόλο του συνδέσμου του Μεγάρου Μαξίμου με την άτυπη επιτροπή των ειδικών”.
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας που υπογράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “ΑΟΖ εδώ και τώρα!” και αναφέρεται στην ανάγκη η Κυβέρνηση “να προχωρήσει γρήγορα σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και αμέσως μετά να προκηρύξει διαγωνισμούς για έναν μεγάλο αριθμό θαλάσσιων οικοπέδων”.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...