Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Προσωπική απόφαση Σαμαρά η εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής

Προσωπική απόφαση Σαμαρά η εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής
Βήμα πίσω δεν πρόκειται να κάνει ο πρωθυπουργός όσον αφορά το θέμα των προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι είναι «προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού η εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με εκείνους των δημόσιων υπαλλήλων. Η τροπολογία θα περάσει και είναι θέμα ημερών να επανέλθει»....


Ενώ λοιπόν όλοι οι Ελληνες πολίτες καλούνται να υποστούν περικοπές, οι προνομιούχοι της Βουλής -με πιεστικό τρόπο- πέτυχαν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.

Οι υπάλληλοι της Βουλής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι 1.282. Εως το 2011 έπαιρναν επισήμως 16 μισθούς. Αν και αυτό καταργήθηκε, οι μισθοί εξακολουθούν να λαμβάνονται κανονικά, απλώς ονομάζονται «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε πρόεδρο της Βουλής και είναι κάτι σαν υπερωρίες.

Οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται διπλό εφάπαξ. Δηλαδή, εάν ένας υπάλληλος έχει υπηρετήσει 30 χρόνια, τότε θα πάρει 60 μισθούς. Πόσο είναι το εφάπαξ; Κατά μέσο όρο, γύρω στα 200.000 ευρώ.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό: υπάρχει και δεύτερο εφάπαξ, από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημόσιων Υπαλλήλων. Επίσης, παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.

Εξάλλου, έχουν στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο, ενώ έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ πιο χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.

Το ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής εισπράττει επίσης: όλα τα ενοίκια από κάθε χώρο που μισθώνεται μέσα στο κτίριο της Βουλής. Δηλαδή, το κυλικείο της Βουλής καταβάλει 24.000 ευρώ τον χρόνο στο ταμείο των υπαλλήλων. Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ τον χρόνο. Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48.000 ευρώ ετησίως και 48.000 ευρώ δίνει η Ολυμπιακή. Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τούς επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής. Η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής είναι 106 εκατ. ευρώ. Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ., προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Espressonews.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...