Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Προσοχή, η Ελλάδα μπορεί να γίνει Αίγυπτος ή Τυνησία»



«Θα έπρεπε να νιώθουμε ένα μείγμα λύπης και αυξανόμενης ανησυχίας μετά τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα», γράφει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν επικεφαλής της Pimco και μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο. 


Η απόφαση της PIMCO (που επενδύει σχεδόν 1,8 τρισεκατομμύριο δολάρια) να σταματήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων το... 2010 έδωσε ένα καίριο χτύπημα στην ελληνική οικονομία, αφού έστειλε το μήνυμα στις διεθνείς χρηματαγορές ότι οι ελληνικοί κρατικοί τίτλοι δεν είναι επιλέξιμοι.

Στο άρθρο του με τίτλο «Απογοητευτικό το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα», ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν επισημαίνει τα τελευταία στοιχεία του ποσοστού της ανεργίας στην Ελλάδα, που τον Αύγουστο «σκαρφάλωσε» στα ύψη, αγγίζοντας χαρακτηριστικά το 25,4%. Μάλιστα, το ποσοστό ανεργίας των νέων από την ηλικία των 15 έως 24 ετών φτάνει στο 58%. Όπως μάλιστα σημειώνει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερα. Κατάσταση τραγική και πολύ δύσκολη, τονίζει ο επικεφαλής της PIMCO.

Οι ακραίες αντιδράσεις του ελληνικού λαού, εν μέσω κρίσης, δεν έχουν καταγραφεί ξανά στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, σημειώνει στο άρθρο του ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης της χώρας.

«Όπως έχουν δείξει οι εμπειρίες από την Αιγύπτο και την Τυνησία, μην υποτιμάτε αυτό που μπορεί να πετύχει ένα κίνημα νέων», επισημαίνει

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/11/blog-post_1570.html#ixzz2BkQGeUdn

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...