Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τρώγανε το χαράτσι στον Μαζωνάκη...

Σκάνδαλο Energa- Hellas Power

 

Το όνειρο του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού κατέληξε σε εφιάλτη για τον Αρη (Αριστείδη) Φλώρο και τον Βασίλη Μηλιώνη. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού, όσο και αν τους βγήκε για αρκετούς μήνες η «δουλειά», κάποια στιγμή το Δημόσιο θα ανακάλυπτε ότι οι δύο ιδιωτικές εταιρείες, που έδιναν ρεύμα σε περίπου 200.000 κόσμο, είχαν παρακρατήσει τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ (χαράτσια στα ακίνητα, τέλη για τους δήμους κ.λπ.) που είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους για λογαριασμό του κράτους και δημόσιων φορέων και δεν τα είχαν αποδώσει ποτέ…

Την οικογένεια Φλώρου τη συναντάμε για πρώτη φορά στα ενεργειακά μας πράγματα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο πατέρας Αχιλλέας Φλώρος είχε εμφανιστεί ως μεσάζων της βελγικής Tractebel στην υπόθεση της κατασκευής του πρώτου ιδιωτικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο Λαύριο. Ηταν μια δουλειά, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αρμόδιου υπουργού του Στέφανου Μάνου, η οποία δεν προχώρησε ποτέ λόγω αντιδράσεων. Αργότερα, το 2005 ο γιος Αρης Φλώρος, 34 ετών σήμερα και με σπουδές στην εμπορία ηλεκτρισμού, εμφανίζεται με την Energa να πουλά ρεύμα σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες, όταν είχε αρχίσει να απελευθερώνεται η αγορά. Πολύ γρήγορα, όμως, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των καυσίμων -η οποία είχε οδηγήσει στο «μαύρο» 2008 με ζημίες 400 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ- συνέφερε την εταιρεία του να πουλά το ρεύμα που εισήγαγε μόνο στη χονδρική, επιβαρύνοντας βεβαίως την κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού που το αγόραζε και βγάζοντας εύκολα κέρδη μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο.
Υπερβολές και φλυαρία
Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια είχε κρατήσει ένα σαφώς συντηρητικό lifestyle. Σε αντίθεση με τον ιθύνοντα νου της Hellas Power, τον Βασίλη Μηλιώνη, που πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς της κοσμικής Αθήνας, μιας χλιδάτης διαβίωσης και μιας συνεχούς φλυαρίας περί των στενών σχέσεών του με σημαίνοντα πρόσωπα. Τριάντα δύο ετών σήμερα ο Μηλιώνης, είχε ως «κληρονομιά» τα όσα είχε αποφέρει στη μητέρα του η εταιρεία μεταφορών που διατηρούσε και η οποία εμφανιζόταν να έχει αρκετές δουλειές με το Δημόσιο. Τον συνόδευε επίσης κλίμα στενής φιλίας με τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και με σημερινό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, γιο παλαιότερου πανίσχυρου κομματικού παράγοντα επί κυβέρνησης Καραμανλή. Οι δε εμφανίσεις του σε κοσμικά στέκια, με πανάκριβα ντυσίματα και αυτοκίνητα τύπου Porsche, που συχνά έκαναν «πλατείες» στο Κολωνάκι και στο Ψυχικό, ανέκαθεν προκαλούσε συζητήσεις. Στην Ελλάδα η εταιρεία του εμφανίστηκε αρχικά ως Blue Energy και, μάλιστα, είχε αγοράσει μια μεγάλη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους προκειμένου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρισμού που θα λειτουργούσε μόνο σε ώρες αιχμής. Μάλιστα, σε ενεργειακό νομοσχέδιο που είχε προωθηθεί επί Τίνας Μπιρμπίλη, μια διάταξη που τελικά αποσύρθηκε από την ίδια την υπουργό, είχε εκτιμηθεί ως φωτογραφική για την προνομιακή τιμολόγηση της ενέργειας που θα πωλούσε το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο δεν κατασκευάστηκε, όμως, ποτέ. Και οι δύο νέοι είχαν βρεθεί κάποια στιγμή με γνωστούς επιχειρηματικούς εταίρους. Ο Φλώρος με την αυστριακή Verbund και ο Μηλιώνης με την Aegean του ομίλου Μελισσανίδη. Αμφότεροι αποχώρησαν αρκετά γρήγορα από το σκηνικό, αντιλαμβανόμενοι ίσως πού έμπλεκαν.
Εξαγωγές με ζημιά
Η αφορμή για να ξεσκεπαστεί το παιχνίδι που είχε στηθεί δόθηκε όταν η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά ηλεκτρισμού στη χώρα μας (πρώην ΔΕΣΜΗΕ, νυν ΑΔΜΗΕ) παρατήρησε κάτι ιδιαίτερα παράδοξο: οι δύο εταιρείες εμφανίστηκαν να πραγματοποιούν μεγάλες εξαγωγές ρεύματος προς τα Σκόπια και την Αλβανία, εισπράττοντας τιμές χαμηλότερες από αυτές που είχαν πληρώσει για να εισάγουν το ρεύμα που πωλούσαν στους πελάτες τους! Με λίγα λόγια, πωλούσαν με ζημία, ζημιώνοντας και τον ΔΕΣΜΗΕ, δηλαδή το κράτος. Η εξέλιξη δημιούργησε οσμή λαθρεμπορίας και έφερε την παρέμβαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το μπλοκάρισμα των λογαριασμών των δύο εταιρειών και την εισαγγελική παρέμβαση. Η συνέχεια παίζεται αυτές τις μέρες ανάμεσα στο γραφείο του ανακριτή και τη ΓΑΔΑ.


Το κατηγορητήριο αποκαλύπτει τη μεγάλη κομπίνα

Την απίστευτη κομπίνα με την απευθείας κλοπή μέσα από τις τσέπες εκατοντάδων καταναλωτών ρεύματος και τη μεταφορά των χρημάτων αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού αντί της απόδοσής τους στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου φέρνει στο φως το πολυσέλιδο κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης για το μεγάλο σκάνδαλο των εταιρειών Energa και Hellas Power. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση υπεξαίρεσης με τους κατηγορουμένους εκπροσώπους των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που οδηγούνται ήδη στις Φυλακές Κορυδαλλού να μην αποδίδουν ποτέ στο Δημόσιο περί τα 152 εκατ. ευρώ, χρήματα που εισέπρατταν από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, στο οποίο αν συνυπολογιστούν και τα χρήματα που άλλαζαν χέρια για να ξεπλυθούν μέσω offshore εταιρειών, ακόμη και μέρος των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, που τώρα προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα ίσως και να είχαν αποφευχθεί. Το πολυσέλιδο «κατηγορώ» της Δικαιοσύνης σε βάρος των επτά κατηγορουμένων περιγράφει καρέ-καρέ τον χορό των εκατομμυρίων και τα ιλιγγιώδη ποσά που υπεξαιρέθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο και επιχειρήθηκε να ξεπλυθούν στη συνέχεια κάνοντας τον γύρο του κόσμου μέσω offshore εταιρειών σε Ευρώπη, Ασία, Κίνα, ακόμη και στη Βουλγαρία.


Ο 34χρονος Αρης Φλώρος                           Ο επίσης προφυλακισμένος Αχιλλέας Φλώρος είχε πρωτοεμφανιστεί
προφυλακίστηκε μετά την απολογία του      στην εγχώρια αγορά της ενέργειας πριν από δύο δεκαετίες


Προφυλακίσεις Για τους επτά κατηγορούμενους, Αχιλλέα και Αριστείδη Φλώρο, ιδιοκτήτες της Energa (που προφυλακίστηκαν ήδη), Βασίλη Μηλιώνη, ιδιοκτήτη της Hellas Power, και Χαράλαμπο Σμυρλιάδη, Στέφανο Σιαφάκα, (οι δύο τελευταίοι έχουν επίσης προφυλακιστεί) Νικόλαο Δεκόλη και Αλαν Καμπλ, έχουν αρχίσει ήδη να ανοίγουν οι πόρτες των φυλακών, μετά τη συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Πόπη Παπανδρέου για λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι πρώτες διώξεις για την υπόθεση είχαν ασκηθεί από την Εισαγγελία τον περασμένο Φεβρουάριο σε βάρος 11 συνολικά προσώπων (ανάμεσά τους και οι επτά που διώκονται τώρα συμπληρωματικά) για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η δράση της οργάνωσης -όπως θεωρεί πλέον η Δικαιοσύνη τους επτά κατηγορούμενους- εξαπλώνεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη Ζυρίχη, στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στο Ντουμπάι, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη, στη Λευκωσία και φυσικά στην Αθήνα.

Από τον Μάιο του 2011 έως και τα μέσα Ιουλίου του 2012, ο εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, ο 34χρονος Αριστείδης Φλώρος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Energa, συμμετείχε «σε εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από τους συγκατηγορουμένους του Αχιλλέα Φλώρο, Βασίλειο Μηλιώνη, Νικόλαο Δεκόλη και Στέφανο Σιαφάκα, προκειμένου να χρησιμοποιήσει, και πράγματι χρησιμοποίησε, τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν ή τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα». Πρόκειται για τα 152 εκατ. ευρώ το οποία οι κατηγορούμενοι είχαν εισπράξει από τις 200.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που ήταν και οι πελάτες τους, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από διάφορα τέλη, ανάμεσά τους και το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα.


Ο Βασίλης Μηλιώνης κατά την προσαγωγή του




Η πρόσθεση
Η Δικαιοσύνη «σπάει» μάλιστα το ποσό αυτό των 152 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στα άδεια κρατικά ταμεία, ως εξής: ποσό περίπου 60 εκατ. ευρώ προέρχεται από διάφορα ειδικά τέλη από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ποσό 36, 5 εκατ. ευρώ έπρεπε να είχε αποδοθεί στον ΔΕΣΜΗΕ με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ποσό 37,5 εκατ. ευρώ προέρχεται από το γνωστό και ως «χαράτσι» της ΔΕΗ για τα ακίνητα. Ποσό 17 εκατ. ευρώ είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους και το οποίο έπρεπε να αποδώσουν σε εκατοντάδες δήμους της χώρας ως δημοτικά τέλη. Ποσό 2,1 εκατ. ευρώ που αποτελεί ειδικό φόρο κατανάλωσης, το οποίο έπρεπε να αποδοθεί στο Δημόσιο.

Οι κατηγορούμενοι με δεκάδες τραπεζικές συναλλαγές (περισσότερες από 30) μέσω του δικτύου offshore εταιρειών που είχαν στήσει επιχειρούν να διακινήσουν τα έσοδά τους που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα και «να προσδώσουν σε αυτά νομιμοφάνεια». Ενδεικτικά, στα στοιχεία αυτά, που προέκυψαν από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο της Δικαιοσύνης περιλαμβάνονται δύο καταθέσεις εμβασμάτων στην Ελβετία, 24 και 12 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ως καταθέτης εμφανίζεται η Hellas Power και η εντολή για τις καταθέσεις αυτές δίνεται από τον κατηγορούμενο Νικόλαο Δεκόλη, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δρούσε για λογαριασμό των Βασίλειου Μηλιώνη και Αχιλλέα Φλώρου, εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου.
Επίσης, υπήρξε ανάληψη 46 εκατ. ευρώ από την εταιρεία με την επωνυμία «Kaifai International limited» με έδρα το Χονγκ Κονγκ, δικαιούχος της οποίας είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αριστείδης Φλώρος. Τα χρήματα αυτά στη συνέχεια μεταφέρονται στην ελβετική τράπεζα HSBC. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», λίγες ημέρες πριν αποκαλυφθεί το κόλπο, οι εταιρείες είχαν ζητήσει από τους μεγάλους πελάτες τους να καταθέσουν τις πληρωμές σε νέο λογαριασμό που τους έδωσαν και συγκεκριμένα στην… Ελβετία!


Τα ταξίδια και οι «αόρατοι» Ρώσοι επενδυτές
Οι δικαστικές αρχές περιγράφουν την απίστευτη δράση του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να σκηνοθετήσει ταξίδια στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας για να πείσει ότι Ρώσοι επενδυτές ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την Hellas Power. Τέτοιο ενδιαφέρον, ωστόσο, ποτέ δεν εκδηλώθηκε. Αντίθετα, αυτό που υπήρξε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και αποτελεί πραγματικό γεγονός ήταν ο κατηγορούμενος να προχωρήσει στην εικονική πώληση, αντί 20 εκατ. ευρώ, της Hellas Power στην offshore εταιρεία «Worldwide Energy Limited», η οποία άνηκε στον Αχιλλέα Φλώρο, πατέρα του Αριστείδη Φλώρου, και τους Βασίλειο Μηλιώνη και Στέφανο Σιαφάκα. Με τον τρόπο αυτό οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν μέρος των χρημάτων που είχαν αρπάξει από τους πελάτες τους και δεν απέδωσαν ποτέ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το κατηγορητήριο για τον Αριστείδη Φλώρο: «Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2011 ενεργώντας από κοινού και κατόπιν συναποφάσεως με τους συγκατηγορούμενούς σου στο πλαίσιο της συγκροτηθήσας από εσάς εγκληματικής οργάνωσης, εμφανίστηκες στον συγκατηγορούμενό σου Βασίλειο Μηλιώνη, ιδιοκτήτη της Hellas Power (o οποίος ήλεγχε ένα δίκτυο offshore εταιρειών με έδρα τις βρετανικές Παρθένους Νήσους και την Κύπρο), και δήθεν ως ενδιάμεσος-μεσολαβητής με σκοπό να φέρεις σε επαφή αυτόν με ενδιαφερόμενο να εισέλθει στον επιχειρηματικό τομέα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα ρωσοαραβικό fund υπό την επωνυμία “Worldwide Energy Limited” ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πωλήσεως της Hellas Power, ενώ στην πραγματικότητα όπως αμφότεροι κοινώς γνωρίζατε, το ως άνω “ρωσοαραβικό fund” το οποίο εμφανίζονταν ως εταιρεία εδρεύουσα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν ήταν υπαρκτό, ήτοι δεν υπήρχαν Ρώσοι ή άλλης εθνικότητας επιχειρηματίες, αλλά ως πραγματικός ιδιοκτήτης αυτής είχε οριστεί ο στενός συνεργάτης και συγκατηγορούμενός σου Στέφανος Σιαφάκας, διευθύνων σύμβουλος της Energa και ως εκπρόσωπος-διαχειριστής αυτής εφαίνετο ο συγκατηγορούμενός σας υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας Αλαν Καμπλ, αγνώστων λοιπών στοιχείων…».


Εφαγαν τα χαράτσια της ΔΕΗ στον Μαζωνάκη



Μια μυθική ζωή στην Ελλάδα της κρίσης ζούσε μέχρι και τη στιγμή που συνελήφθη ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης. Ο εκ των δύο βασικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο των 152 εκατ. ευρώ νοίκιαζε ιδιωτικά jet, έμενε σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και έγινε μύθος στην αθηναϊκή νύχτα όταν μέσα σε ένα βράδυ πέταξε σε λουλούδια 80.000 ευρώ!

Αρχές Οκτώβρη, νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα». Οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιώργου Μαζωνάκη προσελκύουν φίλους και θαυμαστές του γνωστού ερμηνευτή, οι οποίοι σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν. Ενας από αυτούς είναι και ο νεαρός επιχειρηματίας Βασίλης Μηλιώνης, γνωστός στα στέκια της νυχτερινής Αθήνας για τους παχυλούς λογαριασμούς του στα πρώτα τραπέζια-πίστα. Συνοδεύεται πάντα από φίλους και καλλίγραμμες υπάρξεις-σήμα κατατεθέν των σχεδόν καθημερινών εμφανίσεών του σε κλαμπ και μπουζούκια της πρωτεύουσας. Εκείνο το βράδυ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι ο 32χρονος επιχειρηματίας που καθόταν στο κεντρικό μπροστινό τραπέζι, ανάμεσα σε μια στοίβα από ανοιγμένα μπουκάλια σαμπάνιας Cristal και Beluga, και με τα γαρίφαλα να σχηματίζουν βουνό μπροστά του, ήταν ένα από τα δύο κύρια εμπλεκόμενα πρόσωπα στο ενεργειακό σκάνδαλο των 152 εκατ. ευρώ. Αλλά και ο ίδιος δεν έδειχνε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του, παρά το γεγονός ότι εκείνες τις μέρες είχε λάβει άπειρα μηνύματα ότι επίκειται σύλληψή του. «Θα καθαρίσω, δεν έχουν στοιχεία», έλεγε και ξανάλεγε σε φίλους και γνωστούς, καιρό μάλιστα πριν.


Ο Μηλιώνης και η παρέα του σε μια από τις σχεδόν καθημερινές παραστάσεις χλιδής και ξέφρενης διασκέδασης στα μπουζούκια



Είχε προηγηθεί η κατάθεση ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών κυρίας Πόπης Παπανδρέου πριν από περίπου εννέα μήνες, βάσει της οποίας ο επιχειρηματίας είχε υποστηρίξει ότι είχε πάψει να έχει οποιαδήποτε σχέση με την Hellas Power από τις 13 Νοεμβρίου 2011, οπότε και μεταβίβασε τον έλεγχό της, αποποιούμενος έτσι οποιαδήποτε ευθύνη για όσα ακολούθησαν. «Ελα μωρέ, τα βρήκα με την Εισαγγελία, δεν πρόκειται να μας πειράξουν», ήταν η αίσθηση που μοιράστηκε ο Μηλιώνης με το φιλικό του περιβάλλον, κλείνοντας έτσι πίσω του την πόρτα της εισαγγελέως.

Ενιωθε ανίκητος, πεπεισμένος πως ό,τι κι αν γίνει δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να ενοχοποιηθεί.

 Γι’ αυτό και συνέχισε να ζει μια ζωή βγαλμένη από τα παραμύθια, στην Ελλάδα της κρίσης, ξοδεύοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά για τη διασκέδασή του αλλά και των φίλων του που έχουν να λένε για τον χουβαρντά κολλητό τους. Ο τρόπος ζωής και ο χαρακτήρας του ταυτίζονταν με το σενάριο της επιτυχημένης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Entourage», όπου ο πρωταγωνιστής της Αντριαν Γκρένιερ ως Βίνσεντ Τσέιζ ήταν ένας νεόπλουτος σταρ του Χόλιγουντ που σκορπούσε τα λεφτά του για την καλοπέραση της παρέας του. Η ατάκα «ο Μηλιώνης πληρώνει, μη σε νοιάζει» υπήρξε ένα ακόμα σήμα κατατεθέν που σφράγιζε τις νυχτερινές μυθικές εξορμήσεις όσων λάμβαναν την πρόσκληση να τον ακολουθήσουν. «Μα καλά, πού τα βρίσκει τόσα λεφτά και τα σκορπάει με τόση άνεση;», αναρωτιόντουσαν όσοι τύγχανε να είναι αυτόπτες μάρτυρες της νυχτερινής διασκέδασης του επιχειρηματία. Η εύρωστη οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, η οποία προκύπτει μέσα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της μητέρας του κυρίας Ρίας Μηλιώνη (ιδιοκτήτρια μεγάλης μεταφορικής εταιρείας), του δίνει ένα ισχυρό background που δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί - αλλά και πάλι τα νούμερα δεν έβγαιναν.   

«Ηταν ο καλύτερος πελάτης μας. Εκανε πάντα μεγάλους λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ, δεν ζητούσε ποτέ “ψαλίδι”, έδινε γερά πουρμπουάρ στους μετρ και το προσωπικό και μάλιστα σε εποχές που άλλοι μεγάλοι γλεντζέδες είχαν κόψει τα μπουζούκια και τις σπατάλες», λέει στο «ΘΕΜΑ» υπεύθυνος γνωστού κέντρου διασκέδασης των Αθηνών στο οποίο σύχναζε ο Μηλιώνης και συνεχίζει: «Για μια χαλαρή βραδιά σε κάποιο από τα γνωστά μπαρ της Αθήνας έφτανε για πλάκα τα 2.000 ευρώ, ενώ όταν πήγαινε στις μεγάλες πίστες ο λογαριασμός εκτοξευόταν στα ύψη. Ως πελάτης ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και δεν ήθελε με τίποτα να βλέπει μπροστά του φωτογράφους. Οταν εντόπιζε κάποιον ζητούσε από τη διεύθυνση του κέντρου να τον βγάλει έξω».




Εικόνες από άλλη εποχή


Ξημερώματα Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 3 στην Ιερά οδό.

Ο φωτογραφικός φακός του «ΘΕΜΑτος» απαθανατίζει τον Μηλιώνη και την παρέα του σε μια ακόμα παράσταση χλιδής και ξέφρενης διασκέδασης στο κέντρο όπου εμφανίζεται ο αγαπημένος του καλλιτέχνης Γιώργος Μαζωνάκης. Η εικόνα στο κεντρικό πρώτο τραπέζι μοιάζει βγαλμένη από τη χρυσή εποχή του Χρηματιστηρίου. Τραγουδιστής και πελάτης αγκαλιά τραγουδούν μαζί και την ίδια στιγμή δεκάδες δίσκοι με λουλούδια εκσφενδονίζονται πάνω τους. Το κοινό παραληρεί, αλλά οι μεγάλες επιτυχίες του Μαζωνάκη αφιερώνονται αποκλειστικά στον Μηλιώνη και την παρέα του. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά ο Μηλιώνης παρουσιάζεται ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών προκειμένου να δώσει τις πρώτες εξηγήσεις.

 Στις 10 Ιουνίου νέα δημοσιεύματα τον θέλουν να ξοδεύει 80.000 ευρώ σε λουλούδια στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς.
 Επτά ημέρες μετά, πάνω στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αφού εξομολογείται στην παρέα του πως βαριέται να τους ακολουθήσει για ακόμα ένα βράδυ στα μπαρ της Μυκόνου, πήρε τη σύντροφό του και ένα ακόμα φιλικό τους ζευγάρι και πέταξαν για Κωνσταντινούπολη για μία και μόνο νύχτα.


Διαχυτικός και πάντα περιποιητικός με τους φίλους και τις φίλες του, ξόδευε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βραδιά


«Πάμε αύριο (Κυριακή) και Δευτέρα θα είμαστε πίσω», τους είπε. Οπερ και εγένετο. Αλλωστε ο συγκεκριμένος προορισμός είναι ένας από τους αγαπημένους του, καθώς προτιμά τόσο την έντονη νυχτερινή ζωή της Πόλης όσο και το εξαιρετικό σέρβις που προσφέρουν οι γείτονες στους VIP πελάτες τους. Η παρέα ταξίδεψε first class και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» την Κυριακή 17 Ιουνίου. Μια μαύρη λιμουζίνα με φιμέ τζάμια τους περίμενε για να τους μεταφέρει στο «Four Seasons». Το booking έγινε μέσω του ξενοδοχείου και στοίχισε 250 ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...