Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα βυθίζεται και οι εταίροι κερδίζουν χρόνο

Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα βυθίζεται και οι εταίροι κερδίζουν χρόνοΑκύρωση του Μνημονίου και εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -  Σφοδρή επίθεση στον Α. Σαμαρά
«Την ώρα των μεγάλων συγκρούσεων ο πρωθυπουργός μιλά για τεχνικές δυσκολίες», δήλωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το αδιέξοδο στο Eurogroup...

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε στην κυβέρνηση έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «κατώτερο των περιστάσεων.
«Ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες που δίνει η διαφωνία μεταξύ των δανειστών», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι ακόμα και στο Eurogroup, συζητήθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ”πάγωμα” της αποπληρωμής των δανείων και αναρωτήθηκε ποια είναι η ελληνική θέση.
«Η Ελλάδα βυθίζεται και οι εταίροι κερδίζουν χρόνο για να συγκροτηθούν», σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως «έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της κυρίας Μέρκελ, η οποία δεν μπορεί να ομολογήσει ότι έκανε λάθος, ότι φταίει για την επερχόμενη ύφεση».
«Η άφωνη κυβέρνηση, χάνει χρόνο για τη χώρα, χάνει θέσεις εργασίας, δημοκρατία» είπε ο κ. Τσίπρας ζητώντας εμμέσως και πάλι εκλογές.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «σωτηρία δεν μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση υποταγμένη, αλλά μια κυβέρνηση με αυτοπεποίθηση και με νωπή λαϊκή εντολή».
Τέλος επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν μπορεί να υπάρξει όσο εφαρμόζεται η άγρια λιτότητα και έθεσε ως προϋποθέσεις για διαπραγμάτευση την ακύρωση του μνημονίου και τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, το πάγωμα της αποπληρωμής του και την υιοθέτηση ρήτρας ανάπτυξης.
«Εμείς θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να υπάρξει σωτηρία για τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Τσίπρας

newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...