Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αλαλούμ έφερε η διαθεσιμότητα στους Δήμους. Δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δεν στέλνουν στοιχεία, ενώ οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους

Σύγχυση επικρατεί στις υπηρεσίες του Δημοσίου μετά την έναρξη εφαρμογής από προχθές του καθεστώτος της διαθεσιμότητας. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες εξακολουθούν να αρνούνται την αποστολή στοιχείων, ενώ οι εργαζόμενοι που πιθανώς εμπίπτουν στις διατάξεις του μέτρου αγνοούν αν πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ή να σταματήσουν να προσέρχονται στην υπηρεσία. ...


Εμμένοντας στη γραμμή πως η διαδικασία διαθεσιμότητας και κινητικότητας των υπαλλήλων έχει αρχίσει ήδη από τη δημοσίευση του νόμου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε χθες στο βήμα της καταγραφής αναγκών σε προσωπικό από τους φορείς του Δημοσίου.

Με επιστολή του, ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης καλεί τους συναδέλφους του να υποβάλουν σχετικά αιτήματα προκειμένου - όπως αναφέρει - να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών υπαλλήλων, αλλά και να αντιμετωπιστούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες μέσω της προσωρινής τοποθέτησης σε υπηρεσίες εργαζομένων που υπάχθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής, ο κ. Μανιτάκης ζητά να δοθεί προτεραιότητα από τους φορείς στις ανάγκες που έχουν σε διοικητικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, με επίκεντρο τη στελέχωση υπηρεσιών που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών ή στις οποίες έχουν παγώσει οι προσλήψεις.

Οι αντιδράσεις ωστόσο συνεχίζονται και η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζεται να ασκήσει κάθε μέσο για την ακύρωση του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ περισσότεροι από 200 δήμοι τελούν υπό κατάληψη ώστε να μην καταστεί δυνατή η αποστολή των ονομάτων όσων υπαλλήλων επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις. Παρομοίως κινείται και η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ενωσης των Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

«Καμία απόλυση, καμία εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση», επισημαίνεται στην απόφαση και σημειώνεται η ανάγκη να προσφύγει το συλλογικό όργανο των δήμων στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις περί διαθεσιμότητας καθώς και να στηριχθεί οποιοσδήποτε αιρετός έναντι του οποίου θα ασκηθεί δίωξη για μη παροχή στοιχείων.

«Αυτή η αποδυνάμωση των δήμων έχει ως τελικά θύματά της τους κατοίκους. Σύντομα δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας προς αυτούς. Οι πολίτες λόγω έλλειψης προσωπικού θα ταλαιπωρούνται σε κάθε συναλλαγή τους και, βέβαια, στις κοινωνικά κρίσιμες υπηρεσίες μας τα κενά αυτά σημαίνουν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους», τονίζει η ΠΕΔΑ.

Με κατάληψη από αύριο μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισαν επίσης να αντιδράσουν στην απομάκρυνση υπαλλήλων που δεν έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ οι εργαζόμενοι στο ΤΕΙ της Αθήνας. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των συλλόγων Εκπαιδευτικών, Διοικητικών και ΕΤΠ-ΤΕ του ΤΕΙ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...