Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η Merkel "παγώνει" την Αθήνα

Νεκρώνουν τα πάντα σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Σε φρούριο θα μετατραπεί η Αθήνα για ένα 24ωρο με την ΕΛΑΣ να ανησυχεί για τις συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ομονοίας, την πλατεία Συντάγματος και έξω από τη γερμανική πρεσβεία. Από τις 12 το μεσημέρι το κέντρο θα είναι απροσπέλαστο, καθώς θα αποκλειστεί η κυκλοφορία....

Μέσα Μεταφοράς
Από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, η Αθήνα δεν θα έχει καθόλου λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι σε αυτά, κάνουν στάση εργασίας.
Από τις 10 το πρωί, στο Μετρό θα κλείσουν οι σταθμοί: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, και Μέγαρο.
Ταξί, αυτοκίνητο, μηχανάκι, δεν ενδείκνυται ως λύση μέσα στην απαγορευμένη ζώνη.
Λόγω και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη… μισή Αθήνα, εκτιμάται ότι θα προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Οι πορείες και οι απεργίες
Στις 9 π.μ. στην πλατεία Κοτζιά θα συγκεντρωθούν οι συνταξιούχοι για να ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή.
Στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Ομόνοια, θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ.
Θα γίνει στάση εργασίας από τις 12:00 ώς τις 15:00 σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του ωραρίου και για την ΠΟΕ- ΟΤΑ στην Αττική. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνουν συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Στις 4.30 μ.μ. από το ΣΕΦ θα ξεκινήσει μοτοπορεία με προορισμό τη Βουλή.
Κλειστά από τις 12.00 έως τις 14.00, τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω στάσης εργασίας στο πλαίσιο της συμμετοχής των φαρμακοποιών στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.
Τη συμμετοχή της στις δράσεις της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ να συμμετάσχουν δυναμικά στα δύο συλλαλητήρια, με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα .
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Μέρκελ στους Στύλους Ολυμπίου Διός στις 17:00.
Που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις
Τα σημεία στα οποία απαγορεύονται  οι συγκεντρώσεις και οι πορείες είναι: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).
Επίσης, η απαγόρευση αφορά και τα τμήματα των ανωτέρω δρόμων που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με την Κατεχάκη, στο τμήμα της Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Μέτρα ασφαλείας
Διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται κοντά στη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν και για την γερμανική πρεσβεία στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι, το Ινστιτούτο Γκαίτε και σε γραφεία και αντιπροσωπείες σημαντικών γερμανικών εταιρειών, σύμφωνα με Τα Νέα.
Τα πέντε σημεία στα οποία θα επικεντρωθούν τα αστυνομικά μέτρα είναι η Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, η γερμανική πρεσβεία και το ξενοδοχείο Χίλτον.
Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα διατεθούν προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.
Επίσης, 40 διμοιρίες θα συγκροτηθούν για την προστασία της Βουλής από αστυνομικούς που θα φτάσουν στην Αθήνα από την περιφέρεια. Σε επιλεγμένα κτίρια θα ακροβολισθούν άνδρες των ΕΚΑΜ ως ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ θα ενισχυθούν και από στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού.
Επίσης, θα τοποθετηθούν κάγκελα γύρω από τη Βουλή, ενώ ο φράχτης θα στηθεί ξανά στη Β.Σοφίας περίπου στο ύψος της Ακαδημίας για να αποκλεισθεί η διέλευση των διαδηλωτών.
Σε καίρια σημεία της Αθήνας θα βρίσκονται και τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού, ενώ αστυνομικοί σκύλοι θα ελέγχουν όλα τα σημεία στα οποία θα κινηθεί η γερμανική αντιπροσωπεία.
Τέλος, ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα ελέγχει τις μετακίνησεις της Merkel και τους διαδηλωτές.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...