Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: «Η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Die Linke 
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Die Linke

Η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί ο ελληνικός λαός σε πειραματόζωο της κρίσης και η Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Σύνταγμα, παρουσία του Περντ Ριξινγκερ, προέδρου του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Die Linke...
«Η κ. Μέρκελ έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να στηρίξει τους Μερκελιστές της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη, που τώρα, με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της λίστας, των ανθρώπων δηλαδή που προστατεύουν όταν ο λαός γονατίζει και με τα νέα βάρβαρα μέτρα, είναι ετοιμόρροποι και κινδυνεύουν από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου:

«Έρχεται να τους στηρίξει, αλλά μάλλον αυτό που καταφέρνει είναι να δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να δώσει ένα μήνυμα αδιαμφισβήτητο σε όλη την Ευρώπη, ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας».

Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η συμβολική παρουσία του ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς στη συγκέντρωση του Συντάγματος, υποδηλώνει ότι «δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους λαούς». Αντίθετα, τόνισε, «έχουμε να χωρίσουμε πολλά με αυτούς που διαφεντεύουν τις μοίρες μας, με το κεφάλαιο στην Ευρώπη, με τις δυνάμεις που στηρίζουν τους τραπεζίτες, όλους αυτούς που έχουν καθίσει στο σβέρκο των λαών».

Σύμφωνα τέλος, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι «η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί ένας ευρωπαϊκός λαός, ο ελληνικός λαός σε πειραματόζωο της κρίσης και να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο». «Θα νικήσουμε στο τέλος, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε περισσότεροι», κατέληξε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...