Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Κέντρο

Στο δρόμο βγήκαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων για να διαδηλώσουν τόσο για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, όσο και ενάντια στα σκληρά μέτρα. Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο Κέντρο


Από νωρίς το μεσημέρι περίπου 50.000 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για μία διαδήλωση ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας»....


Ωστόσο, από τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ δεν έλειψαν τα επεισόδια. Για άλλη μία φορά κουκουλοφόροι κατάφεραν να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση και να προκαλέσουν επεισόδια.
Χημικά και πετροπόλεμος
Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι διαδηλωτές τοποθέτησαν στον φράχτη δύο σημαίες με τη σβάστικα και τις έβαλαν φωτιά.
Ένταση επικράτησε στον φράχτη στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας. Διαδηλωτές έσπρωχναν για αρκετή ώρα τον φράχτη και πετούσαν αντικείμενα εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να ρίξουν βομβίδες κρότου- λάμψης και χημικά, προκειμένου να τους απωθήσουν.
Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους, όπως την Πανεπιστημίου, την Ερμού και τα γύρω στενά.
Στην οδό Πανεπιστημίου, ομάδες ατόμων προκάλεσαν φθορές, ξηλώνοντας πλάκες από πεζοδρόμια και πετώντας πέτρες στις ομάδες ασφαλείας και σε κτήρια της περιοχής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν και σε αυτή την περίπτωση σε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Ωστόσο, συμπλοκές σημειώθηκαν λίγο μετά τις 17:30 και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Διαδηλωτές γιούχαραν τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να απαντήσουν με χρήση χημικών.
Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για προβοκάτσια της Αστυνομίας.
Τραυματίες, συλλήψεις και προσαγωγές
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τα επεισόδια.
Την ίδια ώρα οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε 217 προσαγωγές και 24 συλλήψεις.
«Μαζί, μαζί, να φύγουν οι Ναζί»
Γύρω στις 16:00 ομάδα διαδηλωτών κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό στο οποίο αναγραφόταν «Κοινότητα εφέδρων καταδρομέων ειδικών δυνάμεων» , ντυμένοι με στολές παραλλαγής και μπερέ κινήθηκε με στρατιωτικό βήμα στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος φωνάζοντας το σύνθημα: «Μαζί, μαζί, να φύγουν οι Ναζί».
Δεν έλειψαν τα ευτράπελα
Έναν διαφορετικό τρόπο για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του βρήκε ένας νεαρός άνδρας στο Σύνταγμα. Την ώρα των επεισοδίων, άρχισε να τρέχει γυμνός και με σηκωμένο το χέρι ανάμεσα από τους άνδρες της Αστυνομίας.
Έκπληκτοι οι συγκεντρωμένοι παρακολουθούσαν το θέαμα με ενδιαφέρον.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...