Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η Κύπρος παραχώρησε σε αξιοποίηση άλλα 4 οικόπεδα της ΑΟΖ της...

Φωτογραφία για Η Κύπρος παραχώρησε σε αξιοποίηση άλλα 4 οικόπεδα της ΑΟΖ της...Η Κύπρος προχωράει ακόμα περισσότερο στην αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου, την ώρα που η Ελλάδα δεν έχει κυρήξει ακόμα την ΑΟΖ της. Άδεια σε εταιρείες για τέσσερα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖαποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, καθώς αυτά γειτνιάζουν με το οικόπεδο δώδεκα και έτσι δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας....

 Η κατ’ αρχήν χορήγηση άδειας για τα οικόπεδα «δύο» και «τρία» δόθηκε στην κοινοπραξία των εταιρειών «ΈΝΙ» που είναι ιταλικών συμφερόντων και «ΚΟΚΑΣ» που είναι νοτιοκορεατικών.

Το οικόπεδο «εννέα» δόθηκε στην κοινοπραξία των εταιρειών «Τοτάλ», που είναι πολυεθνική γαλλικών συμφερόντων και βρίσκεται σε σύμπραξη με τις ρωσικές εταιρείες «Νόβατεκ» και «Τζί-Πι Γκλόπαλ Ρεσόρσες». Τέλος το οικόπεδο «έντεκα» δόθηκε στη γαλλική «Τοτάλ».

 Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι με τις εταιρείες αυτές θα αρχίσει διαπραγμάτευση, η οποία αναμένεται να λήξει μέσα στο 2013 ενώ επεσήμανε πως με την υπογραφή των συμβολαίων θα καταβάλλονται και τα δικαιώματα προς την Κυπριακή Δημοκρατία.  
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...